ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Βραβεύτηκε σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου!

Βραβείο καλύτερης παρουσίασης για το ΕΠΑΛ - Πρότυπο ΕΠΑΛ Βελεστίνου στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής της WRO Hellas που συμμετείχε με το έργο "Σχεδιάζω μια Έξυπνη Πόλη: Αυτορυθμιζόμενο σύστημα βελτίωσης της ατμόσφαιρας με τεχνητό ρεύμα αέρα"
Βραβεύτηκε σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου!
Συγχαρητήρια σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς

Το βραβείο καλύτερης παρουσίασης κατέκτησε σήμερα η ομάδα ρομποτικής του ΕΠΑΛ - ΠΕΠΑΛ  Βελεστίνου η οποία συμμετείχε στην τελική φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής της WRO Hellas. 

Δείτε το βίντεο με την απονομή μεταλλίων που μας έστειλε η φίλη της σελίδας, Μαρία Παπαθεοδώρου.

Χαρακτηριστική ιαχή: "Ε, ρε το Βελεστίνο, παντού είναι!".

Ικανοποίηση για την προσπάθεια τους, χαρά αλλά και πλούσιες εμπειρίες είναι ό,τι μεταφέρουν οι μαθητές με την επιστροφή τους από τον σημερινό διαγωνισμό στην Αθήνα. Η ομάδα διαγωνίστηκε στην ανοιχτή κατηγορία των ΕΠΑΛ, "Η πόλη που ονειρεύομαι, Smart City" όπου κατάφερε να αποσπάσει τα θετικά σχόλια των παρευρισκομένων αλλά και το 1ο βραβείο καλύτερης παρουσίασης στην κατηγορία του. 
 
Οι μαθητές μετά από συντονισμένη δουλειά, προσωπικό χρόνο, μεράκι και δημιουργικότητα εκπόνησαν έργο που έχει ως θέμα τον αυτόματο καθαρισμό της αέριας ρύπανσης επάνω από τον αστικό ιστό μιας σύγχρονης πόλης που παράγει αέριους ρύπους λόγω της βιομηχανικής αλλά και της αστικής δραστηριότητας των κατοίκων της (κίνηση οχημάτων, κεντρικές θερμάνσεις, τζάκια κ.α.) και παρουσίασαν την ιδέα αλλά και το πόνημά τους στην κριτική επιτροπή - που παρά την αυστηρή αξιολόγηση - κατάφεραν να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη βαθμολογία που τους χάρισε βραβείο και μετάλλια συμμετοχής.
 
 
 
Οι μαθητές που διαγωνίστηκαν είναι οι: Καλαμπαλικης Ιωάννης, Παπαϊωάννου Θεοδοσία, Σδρούλια Ματίνα, Χριστοδούλου Δημήτρης, Χαρίσης Βασίλειος τους οποίους όμως εμψύχωσαν και συνόδευσαν οι συμμαθητές τους Αρβανιτίδου Ραφαηλία και Βαΐτσης Νίκος.
 
"Αποκομίσαμε πλούσιες εμπειρίες, γνωρίσαμε συμμαθητές μας από όλη την Ελλάδα... Άνοιξε το μυαλό μας... Δεχθήκαμε θετικά σχόλια και πήραμε ιδέες και προτάσεις βελτίωσης... Ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο διαγωνισμό και την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής... " είναι κάποιες από τις ενδεικτικές δηλώσεις των μαθητών.
 
 
Στο πλευρό των μαθητών και οι καθηγητές τους Μαρία Γεροφώτη, ο Γεώργιος Κούκλης, η Καλλιόπη Μηλιαρονικολάκη αλλά και ο διευθυντής του σχολείου Βάιος Λιαπόπουλος ο οποίος με τη σειρά του συνεχάρη τα παιδιά για την εξαιρετική τους παρουσία αλλά και τους προπονητές της ομάδας, Μαρία Συκοπούλου και Βασίλειο Χατζηθεοδώρου, εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ - ΠΕΠΑΛ Βελεστίνου.

Πιο διαβασμένα