ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Κ. Παπανάτσιου: "Να δοθούν λύσεις στα σημαντικά προβλήματα των στρατιωτικών"

Κ. Παπανάτσιου: "Να δοθούν λύσεις στα σημαντικά προβλήματα των στρατιωτικών"

Για την άρνηση να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μεταξύ αυτών και η Βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου. 

Οι βουλευτές θέτουν ζητήματα για την αποζημίωση νυκτερινής εργασίας που εκκρεμεί, το επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας που έχει πάψει να καταβάλλεται, τη θεσμοθετημένη απλήρωτη εργασία, είτε διά των υπερωριών που δεν υποτυπώνονται ή διά της απασχόλησης για κάλυψη υποχρεώσεων τρίτων κάθε φορά που η Πολιτεία και οι κρατικοί μηχανισμοί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Επιπρόσθετα, αναφέρονται στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων τα οποία υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές χωρίς επίδομα απομακρυσμένων παραμεθόριων περιοχών, αλλά και στις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην εκκαθάριση αποζημιώσεων για τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των ιδίων των στελεχών και των μελών των οικογενειών τους. Σημαντικό ζήτημα που πρέπει να ρυθμιστεί είναι των πρόωρων αποστρατειών των ΕΠΟΠ λόγω ορίων ηλικίας προκειμένου να υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση των ΕΠΟΠ με τα υπόλοιπα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. 

Τέλος, οι Βουλευτές σημειώνουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων, είναι η ψαλίδα ανάμεσα στο κόστος ζωής και στο μισθολόγιο, που διαρκώς ανοίγει λόγω του πληθωρισμού. Η ακρίβεια σε ενέργεια, καύσιμα και βασικά αγαθά πλήττει το εισόδημα και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, το οποίο δεν έχει αναπροσαρμοστεί τιμαριθμικά.

Πιο διαβασμένα