ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Περιοδεία σε Α και Β ΒΙ.ΠΕ. από το ΚΚΕ

"Οι εργαζόμενοι να αξιοποιήσουν την πείρα τους για να βρεθούν πιο δυνατοί την επόμενη μέρα των εκλογών"
Περιοδεία σε Α και Β ΒΙ.ΠΕ. από το ΚΚΕ

Περιοδεία σε βιοτεχνίες μετάλλου στην Ά και ΄Β ΒΙΠΕ Βόλου πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ τις προηγούμενες ημέρες αποτελούμενο από τον Βασίλη Μεταξά και Τασολάμπρου Χρυσούλα, υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ και τον Στεργίου Κώστα μέλος της ΤΕ Μαγνησίας.

Στην συζήτηση με τους εργαζόμενους οι υποψήφιοι έθεσαν το πραγματικό δίλημμα για την εργατική τάξη μπροστά στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, που είναι το πόσο δυνατός θα είναι ο λαός και το κίνημα του την επόμενη μέρα με δυνατό το ΚΚΕ και πόσο αδύναμη θα είναι η όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει. Θύμισαν στους εργαζόμενους μια σειρά μέτρα που από κοινού έχουν ψηφίσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, είτε βρίσκονταν στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, εφόσον ταυτίζονται σε μια σειρά στρατηγικά ζητήματα.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν: «Τα παραδείγματα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων είναι αποκαλυπτικά στην ζωή του εργαζόμενου και στον κλάδο του μετάλλου όπου το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο σε συνδυασμό με την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων, το πάγωμα των τριετιών και την κυριαρχία των ατομικών συμβάσεων, μειώνουν τον μέσο μισθό για να αυγατίζουν τα επιχειρηματικά κέρδη. Απέναντι στην επίθεση αυτή βρέθηκε μόνο το ΚΚΕ με τους κομμουνιστές να μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων κάνοντας πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό». Οι αγώνες των προηγούμενων ημερών στη χώρα μας με το έγκλημα στα Τέμπη, οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη,  οι  εργατικοί αγώνες στη ΛΑΡΚΟ, στην COSCO, στην "efood", στη "Wolt” και αλλού αποδεικνύουν ότι ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Το ΚΚΕ είναι εγγύηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού μέσα και έξω από την Βουλή για την οργάνωση αγώνων σε σύγκρουση με το σάπιο αυτό σύστημα, είναι εγγύηση για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, για να ζήσουμε όπως αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας τον 21οαιώνα. Ψηφίστε λοιπόν στις εκλογές με βάση την πείρα που έχετε συγκεντρώσει από τα καθημερινά σας προβλήματα. Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ για βρεθείτε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα των εκλογών». 

Πιο διαβασμένα