ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Επίσκεψη Μ. Χρυσοβελώνη στο Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων

Επίσκεψη Μ. Χρυσοβελώνη στο Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων

Επίσκεψη στο Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων πραγματοποίησε η πρώην υφυπουργός και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Σωφρονιστικού Καταστήματος κ. Βασίλειο Αποστολάκη ο οποίος ενημέρωσε την κ. Χρυσοβελώνη  τόσο για τη λειτουργία της δομής, όσο για τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό. Στο σωφρονιστικό κατάστημα εκτίουν την ποινή τους νέοι ηλικίας 18 έως 25 ετών για διάφορες παραβάσεις χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Το κτήριο έχει υποστεί κάποιες φθορές, συνέχισε ο κ. Διευθυντής , αν λάβουμε βέβαια υπόψιν  ότι είναι ένα κτήριο 50 ετών περίπου αλλά γενικά διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Όσον αφορά το προσωπικό , τόνισε ο κ. Αποστολάκης, αναμένουν την προκήρυξη 9Κ του ΑΣΕΠ ώστε να τοποθετηθούν οι νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι και να καλυφθούν κάποια κενά.

Η κ. Χρυσοβελώνη ευχαρίστησε τον κ. Αποστολάκη για την ενημέρωση και τόνισε ότι θα συναντηθεί και με το Σωματείο των Εσωτερικών και Εξωτερικών Φρουρών  του σωφρονιστικού καταστήματος τις επόμενες ημέρες, και πρόσθεσε:

«Το Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Νέων  αποτελεί παράδειγμα λειτουργίας με την διοίκηση να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης και τις προοπτικές των νεαρών κρατουμένων. Είναι φυλακές υψηλού επιπέδου και παρέχουν δυνατότητα πραγματικού σωφρονισμού, δεύτερης ευκαιρίας και επανένταξης των κρατουμένων»

 

Πιο διαβασμένα