ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Σε Δημοτικές Υπηρεσίες η Μ. Χρυσοβελώνη

Σε Δημοτικές Υπηρεσίες η Μ. Χρυσοβελώνη

Επίσκεψη σε υπηρεσίες του Δήμου Βόλου πραγματοποίησε η πρώην υφυπουργός και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τη Δημοτική Επιχείρηση  Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλου όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Επιχείρησης κ. Δ. Κουτσιφέλη, την Διευθύντρια Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών  κ. Ελ. Κοπάνου και με τους εργαζόμενους,  όπου ενημερώθηκε διεξοδικά για τα θέματα της επιχείρησης καθώς και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα διευκολύνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες η Πολεοδομία του Δήμου, αρμόδιες  για τη μελέτη, εκτέλεση και συντήρηση των κάθε είδους τεχνικών έργων του Δήμου, με στόχο την έγκαιρη, οικονομική και άριστη από επιστημονικής απόψεως πραγματοποίησή τους, ήταν ο επόμενος σταθμός επίσκεψης της κ. Χρυσοβελώνη,   οι οποίες αντιμετωπίζουν καταρχήν το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε προσωπικό. Πολλές οι αρμοδιότητες, πολλές οι διοικητικές πράξεις που πρέπει άμεσα να εκτελούνται , όμως το διοικητικό - επιστημονικό προσωπικό δεν επαρκεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει.  Επίσης η κατάσταση αυτή, της υποστελέχωσης της υπηρεσίας, έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των μηχανικών που ζητούν ενίσχυση στο αρχείο, ώστε να γίνεται γρηγορότερα η δουλειά τους, στους τομείς των ελέγχων,  των μεταβιβάσεων, της τακτοποίησης αυθαιρέτων κ.τ.λ.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στις τεχνικές υπηρεσίες δεν έχουν ενταχθεί σε ειδικά μισθολόγια όπως άλλες ειδικότητες υπαλλήλων με αποτέλεσμα, και λόγω της αυξανόμενης ακρίβειας, να δυσχεραίνει κατά πολύ η καθημερινότητά τους. 

Η κ. Χρυσοβελώνη ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους για τις εποικοδομητικές συζητήσεις που είχε μαζί τους και εξήρε την προσπάθεια που καταβάλουν οι δημοτικές υπηρεσίες για την  εκτέλεση και συντήρηση των κάθε είδους τεχνικών έργων του Δήμου, με στόχο την έγκαιρη, οικονομική και άριστη από επιστημονικής απόψεως πραγματοποίησής τους. 

Πιο διαβασμένα