ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΚΚΕ: Περιοδεία σε Αερινό, Περίβλεπτο και Άγιο Γεώργιο

ΚΚΕ: Περιοδεία σε Αερινό, Περίβλεπτο και Άγιο Γεώργιο

Με αγρότες και κτηνοτρόφους σε Αερινό, Περίβλεπτο και Άγιο Γεώργιο είχε την ευκαιρία να συζητήσει εχθές το βράδυ κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Θοδωρή Γεωργαδάκη. Στην περιοδεία κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής να ενισχύσουν το ΚΚΕ σ’ αυτές τις εκλογές γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν θα τους απογοητεύσει. Γιατί κάθε ψήφο θα την καταθέσει στην ανάπτυξη και το δυνάμωμα των αγώνων.

Στην περιοδεία ο Θοδωρής Γεωργαδάκης, στάθηκε στο σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν, αλλά και στα ελπιδοφόρα μηνύματα που έστειλαν οι πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα μετά το έγκλημα στα Τέμπη, όπως και οι εργατικοί, λαϊκοί αγώνες που αναπτύσσονται σε χώρες της Ευρώπης.

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι με το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, τις ανοιχτές-χαμηλές τιμές των προϊόντων τους τούς τόνισε πώς «Όπου οι αγρότες μπήκαν μπροστά για τα προβλήματα τους, με την οργάνωσή σε Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, με την αγωνιστική διεκδίκηση στα μπλόκα του αγώνα και τις άλλες μορφές, σε συμπόρευση με τον υπόλοιπο λαό, όπου ξεπεράστηκε η λογική των λύσεων από τα πάνω, υπήρχαν μικρές και μεγαλύτερες νίκες. Πρόσφατα, όταν ψηφίστηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός και δεν προβλεπόταν καμία επιστροφή φόρου πετρελαίου στο αγροτικό πετρέλαιο, κάτω από την πίεση των μπλόκων ανακοινώθηκαν 76 εκατ. ευρώ. Επίσης, ορισμένα αδιάθετα εγχώρια προϊόντα -κυρίως φρούτα- πήραν και θα πάρουν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος».

Ταυτόχρονα με αφορμή τη συμφωνία της κυβέρνησης με τα σούπερ μάρκετ για το “καλάθι του Πάσχα”, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι, «το ΚΚΕ ζητά εδώ και τώρα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει στους κτηνοτρόφους τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής τους και εισόδημα επιβίωσης. Το ίδιο αφορά και τις ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης που είναι κομμένα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, άλλα μέτρα για προσιτές τιμές και εισόδημα που να επιτρέπει επαρκή και ποιοτική διατροφή όλο τον χρόνο».

Κλείνοντας ο Θοδωρής Γεωργαδάκης τόνισε ότι , «η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ με τα διάφορα μπαλαντέρ, όποια και να `ναι θα είναι απέναντι από τον λαό θα στηρίξει και πάλι τους μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς. Εχουν υπερψηφίσει τα νομοσχέδια της κυβέρνησης ΝΔ κατά 70% το ΠΑΣΟΚ και κατά 50% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν υποστήριξαν τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ με μέτρα στήριξής του λαού. ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν το «Ταμείο Ανάκαμψης», το νέο υπερ-μνημόνιο που θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού, έχουν προσυπογράψει τα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, προχωρούν την πολιτική της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της «πράσινης ανάπτυξης», που μετατρέπει την Ενέργεια σε όλο και πιο απρόσιτο εμπόρευμα.  Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να ενώσει τις λαϊκές διεκδικήσεις κάτω από το σύνθημα: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής», για να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει, να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής. Η πείρα των αγώνων στην E-FOOD, στην COSCO, των αγροτών και αλλού δείχνει ότι ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε επίδοξους – παλιούς και νέους – κυβερνητικούς «σωτήρες». Συνεπώς, μπροστά στην κάλπη, πρέπει ο λαός να κάνει δικιά του υπόθεση τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, τη δύναμη που μάχεται για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και το έχει αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια».

Πιο διαβασμένα