ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΦΙΟ για το "Κυνήγι Θησαυρού" στον Δήμο μας

Την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 διοργανώθηκε το «Κυνήγι Θησαυρού 2023», που προγραμματίστηκε στα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στο μοναδικό οικοσύστημα της Λίμνης Κάρλας, αλλά και το παλιό ιστορικό χωριό των Καναλίων και του Βελεστίνου, πρωτεύουσας του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Η ΦΙΟ για το "Κυνήγι Θησαυρού" στον Δήμο μας

Μια ακόμα εκδήλωση, που αφορά την κλασσική αυτοκίνηση, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, από τη Λέσχη «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» Μαγνησίας (Έδρα Βόλος, Μέλος της Ε.Ο.-ΦΙΛ.Π.Α.) και τα δεκάδες πληρώματα που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να κινήσουν τα κλασσικά τους οχήματα ,συμμετέχοντας σε έναν διαγωνισμό, αλλά παράλληλα να γνωρίσουν «άγνωστες» ομορφιές , τα μνημεία και την ιστορία ενός ιστορικού Δήμου , όπως είναι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου , γενέτειρας του Ρήγα Βελεστινλή (1757-1798) , με την τεράστια συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Τουρκικό ζυγό.

Για τον λόγο αυτό, την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 διοργανώθηκε το «Κυνήγι Θησαυρού 2023», που προγραμματίστηκε στα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου , στο μοναδικό οικοσύστημα της Λίμνης Κάρλας, αλλά και το παλιό ιστορικό χωριό των Καναλίων και του Βελεστίνου, πρωτεύουσας του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Δεκάδες ιστορικά οχήματα πλημμύρισαν τις πλατείες των χωριών και του Βελεστίνου, όπου έγινε και ο τερματισμός, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πολιτών , που ξαφνιάστηκαν ευχάριστα, βλέποντας πανέμορφα οχήματα, μιας άλλης εποχής, που σπάνια συναντά κανείς στους ελληνικούς δρόμους, να περιδιαβαίνουν τους δρόμους αναζητώντας απαντήσεις, στα πολύ έξυπνα ερωτήματα που έθεσαν οι διοργανωτές και αφορούσαν τα πιο σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής Βελεστίνου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τα πληρώματα ξεκίνησαν από το γήπεδο των Καναλίων και αναζήτησαν και ενημερώθηκαν για τα παρακάτω:

Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καναλίων
Χριστιανικό Οικισμό «Συρτάδες» Στεφανοβικείου
χλωρίδα και πανίδα της Λίμνης Κάρλας
Ηρώο στην κεντρική πλατεία του Στεφανοβικείου
Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός του Βελεστίνου
Ι.Ν. Αγίου Κων/νου και Ελένης στο κέντρο του Βελεστίνου
Την Υπέρεια Κρήνη του Βελσεστίνου
Το άγαλμα του Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο, γενέτειρας του εθνικού ήρωα
Η συμβολή των κλασσικών οχημάτων στην ανάδειξη της χώρας

Η ΦΙΟ αγκαλιάζει όλους ,ανεξαίρετα, τους κατόχους και φίλους κλασσικών οχημάτων από όλη τη Μαγνησία και την Ελλάδα, ενώ στον σχεδιασμό της είναι η διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, αναπτυξιακού χαρακτήρα, που θα αναδείξουν τη Θεσσαλία και την Ελλάδα, ως έναν μαγικό προορισμό, για το θαυμάσιο περιβάλλον, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, τον μοναδικό πολιτισμό της, την ιστορία, τη γαστρονομία, τα αξιοθέατα , μα πιο πολύ για τους θαυμάσιους και φιλόξενους κατοίκους της, μιας χώρας της προόδου, της ανάπτυξης, της ευημερίας και του μοναδικού περιβάλλοντος και των μαγικών προορισμών, μιας χώρας που αξίζει να ζεις όλο το χρόνο.

Σημειώνεται ότι η ΦΙΟ προγραμματίζει , μετά από πολλά χρόνια, την αναβίωση του Ιστορικού Ράλλυ Πηλίου 2023 , στις 9-10-11 Ιούνιου 2023 , με την υποστήριξη της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και Δήμων της Μαγνησίας, με διαδρομές εντός του Ν. Μαγνησίας, γεγονός που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πληρωμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για πληροφορίες αρμόδιος ο Πρόεδρος της Λέσχης κ. Κώστας Καρακατσάνης Τηλέφ. 6944-887441 και ο Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων Κ. Σκριάπας, τηλεφ. 6974-881944.