ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Συνεχίζει τις συναντήσεις της η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Συνεχίζει τις συναντήσεις της η Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Τις υπηρεσίες του Δημαρχείου και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων επισκέφτηκε η τέως υφυπουργός και υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
 
Συγκεκριμένα η κ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη όπου είχε ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή της Μαγνησίας καθώς και για τις προτεραιότητες και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
 
Στη συνέχεια επισκέφθηκε και συνομίλησε με τα στελέχη και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του κεντρικού Δημαρχείου και της Περιφερειακής Ενότητας για ζητήματα που τους απασχολούν με κυριότερο την εργασιακή ομηρία που βρίσκονται οι εργαζόμενοι των κοινωφελών προγραμμάτων απασχόλησης.
 
 
Μετά το πέρας των επαφών η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε: «Οι τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στην Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, σήμερα καλύπτονται εν μέρει από 20.000 και πλέον εργαζόμενους που απασχολούνται μέσα από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ορισμένου χρόνου. Εδώ και αρκετό διάστημα οι Δήμοι και Περιφέρειες ζητούν από την κυβέρνηση τουλάχιστον την παράταση των συμβάσεων του τελευταίου προγράμματος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κρίσιμες υπηρεσίες όπως κοινωνικές και προνοιακές δομές, η καθαριότητα, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες θα κινδυνεύσουν με λουκέτο λόγω έλλειψης προσωπικού.
 
Παρά τις διαδοχικές δεσμεύσεις των υπουργών της κυβέρνησης ότι θα βρεθεί λύση για αυτούς τους ανθρώπους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι μέρες που οι οκτάμηνες συμβάσεις της κοινωφελούς εργασίας έχουν αρχίσει να λήγουν έφτασαν, χωρίς να έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ούτε παράταση έχει δοθεί, ούτε άλλο πρόγραμμα προβλέπεται να ξεκινήσει. Χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως μακροχρόνια άνεργοι και μέλη πολύτεκνων οικογενειών, μένουν και πάλι χωρίς εργασία στις σημερινές ασφυκτικές συνθήκες ακρίβειας και κόστους επιβίωσης. Η ολιγωρία της κυβέρνησης είναι τραγική. Οι πολίτες όμως θα δώσουν την απάντηση στις προσεχείς εκλογές»

Πιο διαβασμένα