ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους η Ζωγραφήγηση

Με ενδιαφέρον και πλήθος σημαντικών ανακοινώσεων ξεκίνησαν σήμερα και θα συνεχιστούν και` όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου "Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας" στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου
Ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους η Ζωγραφήγηση
Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ζωγραφήγηση: ταξιδεύοντας με τα σύμβολα και τους μύθους της Χάρτας του Ρήγα" παρουσιάστηκε σήμερα σε μαθητές από την εκπληκτική συγγραφέα και εικονογράφο, Λήδα Βαρβαρούση, ως παράλληλη δράση του Συνεδρίου, ενώ αύριο στις 11 το πρωί θα λάβει χώρα ακόμα μία παρουσίαση.

Συνετέλεσαν στο εκπληκτικό βιβλίο με την διαδραστική εφαρμογή: Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας
Βίκυ Γεροντοπούλου, Ιστορικός Επιστήμης και Τεχνολογίας, Υπεύθυνη Ωνασείου Βιβλιοθήκης - Λήδα Βαρβαρούση, Συγγραφέας και εικονογράφος - Μαρία Παζαρλή, Δρ. Ιστορίας της Χαρτογραφίας, Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς, Γενικά Αρχείου του Κράτους, Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας.
 
Μετά την χθεσινή πρώτη συνεδρίαση, σήμερα και αύριο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο θα παρουσιάζονται οι ανακοινώσεις για τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή, την Ιστορία, Αρχαιολογία και Λαογραφία περιοχής Δήμου Ρήγα Φεραίου.