ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οφείλουμε πολλά στους κατοίκους της Πορταριάς και της Μακρινίτσας

Η ενημέρωση από τον υποψήφιο βουλευτή Νομού Μαγνησίας με το Κίνημα Αλλαγής, Γιάννη Σακκόπουλο
Οφείλουμε πολλά στους κατοίκους της Πορταριάς και της Μακρινίτσας

Για τα προβλήματα και τις ανάγκες των κατοίκων της Πορταριάς συζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το Κίνημα Αλλαγής κ. Γιάννης Σακκόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με πολίτες και εκπροσώπους συλλογικοτήτων.

Η Πορταριά και η Μακρινίτσα είναι οι "ναυαρχίδες" του τουρισμού στην ηπειρωτική Μαγνησία και οι περιοχές στις οποίες ο Βόλος οφείλει το γεγονός ότι έγινε πόλος έλξης. Ο κ. Σακκόπουλος αντάλλαξε με τους πολίτες απόψεις και προβληματισμούς για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδίου που θα αποσκοπεί στην προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την αξιοποίηση των πηγών ενέργειας, τη βελτίωση των περιβαλλοντικών υποδομών και δικτύων. Βασικό ζήτημα αποτελεί η διαχείριση των υδάτινων πόρων και η προστασία της πηγής "Μάνας", ώστε να συνεχίσει να τροφοδοτεί την ευρύτερη περιοχή. Κορυφαία προτεραιότητα αποτελεί, επίσης, η δημιουργία υπόγειου χώρους στάθμευσης των αυτοκινήτων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πορταριά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ιδιαίτερα δε τις περιόδους τουριστικής αιχμής. Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη συντήρησης του δικτύου μονοπατιών, αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών, ανακατασκευής και αποκατάστασης των μνημείων της περιοχής. Ιδιαίτερη έμβαση δόθηκε στη βελτίωση της καθημερινότητας με στοχευμένες παρεμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας και μεταξύ άλλων τέθηκε το ζήτημα εγκατάστασης βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία της Πορταριάς.

"Η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, πέραν της ποιότητας ζωής, παρέχει ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης του τόπου, που έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ η Μαγνησία για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός απαιτούνται συνδυασμένες πολιτικές με αναπτυξιακή κατεύθυνση, αλλά και με την συμμετοχή και οικολογική συμπεριφορά των πολιτών", σημείωσε ο κ. Σακκόπουλος και πρόσθεσε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει ως βασική προτεραιότητα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην πολιτική ως προνομιακού χώρου επίλυσης των σύνθετων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων.