ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Στον “Ιππόκαμπο”, τη Μονάδα Αλτσχάιμερ, στην Ένωση Πολυτέκνων, στην «Πρόταση Ζωής» και στο  Υπεραστικό ΚΤΕΛ ο Αθ. Λιούπης

Στον “Ιππόκαμπο”, τη Μονάδα Αλτσχάιμερ, στην Ένωση Πολυτέκνων, στην «Πρόταση Ζωής» και στο  Υπεραστικό ΚΤΕΛ ο Αθ. Λιούπης

 

Με εκπροσώπους Συλλόγων και δομών της Μαγνησίας, οι οποίες έχουν σημαντικό αποτύπωμα στον νομό συναντήθηκε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Αθανάσιος Λιούπης, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για το έργο της κυβέρνησης αλλά και για να τους ενημερώσει για τους σχεδιασμούς της για την νέα 4ετια. 

Αρχικά, ο κ. Λιούπης επισκέφθηκε το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας “Ιππόκαμπος” και συναντήθηκε με τον πρόεδρό του κ. Πέτρο Μπέλλο και τα μέλη του ΔΣ και συζήτησε τις αποφάσεις και το έργο της κυβέρνησης για την στήριξη του αναπηρικού κινήματος, με κορυφαίο αίτημα που βρήκε ουσιαστική ανταπόκριση, τον προσωπικό βοηθό. Ο υπ. Βουλευτής ενημέρωσε τα μέλη του δραστήριου Σωματείου της Μαγνησίας για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα ΑμεΑ και του Εθνικού Σχεδίου για την πρόσβαση των ΑμεΑ, προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης,  με ορίζοντα υλοποίησης έως το 2026, για την επέκταση της ψηφιοποίησης του δημοσίου, αλλά και την  επέκταση του προσωπικού βοηθού σε όλους. Ο κ. Λιούπης άκουσε όμως και τους προβληματισμούς των μελών του “Ιππόκαμπου” και επεσήμανε πως θα συνεχίζει να βρίσκεται αρωγός των προσπαθειών τους για την επίλυση όλων των ζητημάτων που τους αφορούν.

Ακόμη, ο υπ. Βουλευτής επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Πολυτέκνων Μαγνησίας και συναντήθηκε με την πρόεδρο κ. Τάνια Πράπα, αλλά και τα μέλη του ΔΣ. Ως πολύτεκνος και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που βιώνουν οι πολύτεκνοι και με τα μέλη του ΔΣ συζήτησε όσα έγιναν για την στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών από την Κυβέρνηση και την ψήφιση κινήτρων για τη δημιουργία μεγάλης οικογένειας από νέους ανθρώπους, όπως το πρόγραμμα στέγασης, που έχει ξεκινήσει ήδη.

Οι επισκέψεις του υπ. Βουλευτή συνεχίστηκαν. Στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Βόλου (ΕΕΝΑΣΔ), η οποία δραστηριοποιείται από το  1998 στην περιοχή, ο κ. Λιούπης συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Νικόλαο Βενέτη, την επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας κ. Μάγδα Σουσουρή, στελέχη, ιατρικό, επιστημονικό προσωπικό, αλλά και με τους εργαζόμενους. Συζήτησαν εκτενώς για τις πλούσιες δράσεις της Μονάδας, που επεκτείνονται σε όλο τον νομό, τα προβλήματα που υπάρχουν και εξήρε το σημαντικό έργο που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία.

Ακόμη, επισκέφθηκε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», στο οποίο είχε διατελέσει επί πέντε έτη πρόεδρος. Εκεί, ο κ. Λιούπης μίλησε με το επιστημονικό προσωπικό, που τον ενημέρωσε για τις δράσεις, που συνεχίζονται σε όλα τα σχολεία της Μαγνησίας, με τον υπ. Βουλευτή να συγχαίρει τον πρόεδρο κ. Ευθύμη Ζιγγιρίδη και όλο το προσωπικό για το παραγόμενο έργο, προς όφελος των νέων και των οικογενειών τους.

Τέλος, ο κ. Λιούπης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρη Κολυνδρίνη, με τον οποίο συζήτησαν για την τουριστική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει για την περιοχή μας και την σημαντική συμβολή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στην ασφαλή μεταφορά τόσο των κατοίκων της Μαγνησίας, των φοιτητών αλλά και των επισκεπτών της περιοχής. Ο κ. Κολυνδρίνης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Υπεραστικού ΚΤΕΛ να διατηρήσει υψηλό το επίπεδο μεταφορών στη Μαγνησία αλλά και στην επιτυχημένη σύμπραξη που έχει ξεκινήσει από πέρυσι για τη συγκοινωνία της Σκιάθου και ο  κ. Λιούπης από την πλευρά του τόνισε ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ αποτελεί έναν ισχυρό πόλο ανάπτυξης της Μαγνησίας.

 

Πιο διαβασμένα