ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκθεση ερασιτεχνών εικαστικών καλλιτεχνών, στον χώρο του Παλαιού Τελωνείου, στην παραλία της Νέας Αγχιάλου

Έκθεση ερασιτεχνών εικαστικών καλλιτεχνών, στον χώρο του Παλαιού Τελωνείου, στην παραλία της Νέας Αγχιάλου

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, η Διεύθυνση Πολιτισμού σε συνεργασία με την Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, στην προσπάθεια να αναδειχθεί κυρίως η δραστηριότητα των τοπικών εικαστικών καλλιτεχνών και χειροτεχνών - χωρίς να αποκλείονται δημιουργοί και από άλλες πόλεις - διοργανώνει  καλοκαιρινές εκθέσεις στον εκθεσιακό χώρο του Πρώην Τελωνείου Νέας Αγχιάλου.

Η διάρκεια των εκθέσεων είναι από 29/5/2023 έως 10/9/2023, και θα λειτουργούν καθημερινά (Δευτέρα έως Κυριακή) από τις 7:00 μ.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ.

Σε περίπτωση επιπλέον αιτημάτων, υπάρχει δυνατότητα παράτασης της συγκεκριμένης ημερομηνίας.

Ο χώρος θα διατίθεται σε τέσσερεις ή πέντε ερασιτέχνες δημιουργούς ανά επταήμερο. Μεταξύ των συμβαλλομένων θα υπογράφεται ιδιωτικό συμφωνητικό, βάσει του οποίου θα γίνεται αποδοχή των όρων παραχώρησης και χρήσης του χώρου.

Ο σκοπός της διοργάνωσης των εκθέσεων εντάσσεται στην προσπάθεια να δοθεί ευκαιρία στους εικαστικούς δημιουργούς να παρουσιάσουν τα έργα τους ώστε να προωθήσουν την πολιτιστική δραστηριότητα εντός του Δήμου, να επικοινωνήσουν με το κοινό και να μυήσουν τους νέους στις εικαστικές τέχνες και δημιουργίες.

Τα θέματα των δημιουργών που θα συμμετάσχουν στην έκθεση είναι τα παρακάτω: πρωτότυπες δημιουργίες, ζωγραφική, φωτογραφία, εικαστικό και χειροποίητο κόσμημα, κεραμική, ντεκουπάζ, καλλιτεχνική ανακύκλωση, είδη δώρων κ.ά.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά από τις 11 Μαΐου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση l.varsamidou@doepap.gr ή grampolitismos@gmail.com.

Η αίτηση θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.doepap.gr. Η αίθουσα θα παραχωρηθεί με σειρά προτεραιότητας που θα ορίζεται από την ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων βάσει πρωτοκόλλου.  

Πληροφορίες στην Διεύθυνση Πολιτισμού

Βαρσαμίδου Λυδία

A. Προϊσταμένη του Τμήματος Εικαστικών

Τηλ. 24210-82870.