ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Συναντήσεις στην Ζαγορά για την Ουρανία Καθηνιώτη

Συναντήσεις στην Ζαγορά για την Ουρανία Καθηνιώτη

Η υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, Ουρανία Καθηνιώτη, επισκέφθηκε την Τρίτη (9/4) τον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου για να συναντηθεί στο Δημαρχείο Ζαγοράς με τον Δήμαρχο κύριο Παναγιώτη Κουτσάφτη.

Με τον κύριο Κουτσάφτη και άλλα μέλη της Δημοτικής αρχής συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν τους ορεινούς Δήμους. Ιδιαίτερα τονίστηκε η δυσκολία αποκατάστασης του οδικού δικτύου καθόλη τη διάρκεια του έτους τόσο το χειμώνα που υπάρχει ανάγκη μεταφοράς των αγροτικών και άλλων προϊόντων όσο και το καλοκαίρι που αυξάνεται ο τουρισμός. Έγινε επίσης αναφορά στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και στην δυσκολία διαχείρισης λόγω έλλειψης προσωπικού στο Δήμο και κτηνιάτρου στην περιοχή.

Στη συνέχεια η κυρία Καθηνιώτη συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του συνεταιρισμού Ζαγόριν. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την διακύμανση των τιμών των αγροτικών προϊόντων, το ενεργειακό και τα μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες των ορεινών σε σχέση με αυτούς των πεδινών περιοχών. Αναφέρθηκε το νέο πρόγραμμα "Ορεινότητα" ένα κυβερνητικό σχέδιο με το οποίο θα γίνει πιο εντοπισμένα η προσέγγιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ορεινοί αγροτικοί Δήμοι.
 
Όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο  Ζαγοράς κύριος Αποστόλης Δήμου , που είναι και ο ίδιος αγρότης, ο αγρότης των ορεινών περιοχών καταπονείται πολλαπλάσια λόγω του επικλινούς εδάφους που απαιτεί κατά αποκλειστικότητα χειρονακτική εργασία.

Πιο διαβασμένα