ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Στο Νοσοκομείο Βόλου και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας ο Αθ. Λιούπης

Στο Νοσοκομείο Βόλου και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας ο Αθ. Λιούπης

 

Το Νοσοκομείο Βόλου επισκέφθηκε χθες ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Αθανάσιος Λιούπης, όπου συναντήθηκε με την Διοίκηση, Διευθυντές Τμημάτων και Κλινικών, εκπροσώπους της Ιατρικής,  Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και των εργαζομένων.

Ο κ. Λιούπης έχοντας υπηρετήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο Νοσοκομείο Βόλου επί 30 έτη, τα περισσότερα ως Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής, πριν από τη θητεία του ως Βουλευτής, γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που απασχολούν τους υγειονομικούς, ξέρει όμως και τα άλματα που έχει κάνει το Νοσοκομείο Βόλου, τα τελευταία χρόνια για παροχές υγείας υψηλής ποιότητας. Έχει δε υποστηρίξει πολλές φορές στο παρελθόν και συνεχίζει να το κάνει ότι το Νοσοκομείο Βόλου διαθέτει πολύ καλούς γιατρούς, εξειδικευμένους νοσηλευτές, εξαιρετικό διοικητικό και λοιπό προσωπικό,  σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και οι πολίτες της Μαγνησίας πρέπει να το εμπιστεύονται.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Ντόκος,  ο Υποδιοικητής κ. Σταύρος Μπαμπούνης, η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Αντιγόνη Καραθάνου, η προϊσταμένη Προσωπικού Εργαστηρίων κ. Βίκυ Ασημώρη, το μέλος της Διοίκησης κ. Όλγα Αθανασίου, ο κ. Βαγγελης Ποτολίδης, Διευθυντής Β΄ Παθολογικής και ο κ.  Κυριάκος Αβραμίδης, Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής μίλησαν με τον κ. Λιούπη για την πορεία του Νοσοκομείου. Επισημάνθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις ιατρών ειδικοτήτων σε ορισμένες κλινικές,  ενώ αναμένεται το νοσηλευτικό προσωπικό, που έχει εγκριθεί από την τελευταία προκήρυξη.

Τονίστηκε η σημαντική συμβολή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο ΤΕΠ , αλλά και η λειτουργία νέων Τμημάτων, όπως του Αιμοδυναμικού,  το οποίο έχει εξυπηρετήσει εκατοντάδες πολίτες της Μαγνησίας από πέρυσι το καλοκαίρι που λειτούργησε, με στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές.

Από την πλευρά του ο κ. Λιούπης ανέφερε πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία είναι η πρόσληψη 10.000 νοσηλευτών και ιατρών ενώ επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη κι άλλων Τμημάτων, όπως η Παρηγορική Μονάδα, αλλά και το Ακτινοθεραπευτικό που αποτελεί και προσωπικό του στοίχημα.

Ο υπ. Βουλευτής επισκέφθηκε τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Νοσοκομείου, τη Χειρουργική Κλινική, όπου μίλησε με τον Διευθυντή της κ. Λύτρα, ειδικούς γιατρούς και ειδικευόμενους, την Ουρολογική και τις Παθολογικές Κλινικές, αλλά και τα Εργαστήρια και συζήτησε με τον Διευθυντή του Βιοχημικού κ. Ηλία Τογκουσίδη και τους εργαζομένους για τις δραστηριότητες του Εργαστηρίου,   το οποίο έχει διακριθεί πανελλαδικά  και λειτουργεί με ISO.

Στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου

Παράλληλα, ο κ. Λιούπης επισκέφθηκε και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου και συνομίλησε με όλο το προσωπικό, όπου τον ενημέρωσε ενδελεχώς για τη λειτουργία του Κέντρου αλλά και τα προβλήματα.

Επισημάνθηκε ότι συνταξιοδοτούνται δύο ψυχίατροι το επόμενο χρονικό διάστημα και είναι άμεσης προτεραιότητας η προκήρυξη σχετικών μόνιμων θέσεων, ενώ οι υπόλοιπες ειδικότητες είναι επαρκείς. Μείζον ζήτημα αποτελεί το κτηριακό και η αναβάθμισή του, ενώ το Κέντρο χρειάζεται νέο τεχνολογικό εξοπλισμό, που σε αυτό θα συμβάλει το Νοσοκομείο Βόλου, στο οποίο και υπάγεται. Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε το προσωπικό για την ουσιαστική συζήτηση και ανέφερε πως θα εργαστεί και προσωπικά, προκειμένου να αναβαθμιστεί το Κέντρο, το οποίο προσφέρει σημαντικό έργο στους πολίτες της Μαγνησίας.

 

Πιο διαβασμένα