ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας: Μαζί με τους πολίτες κάθε μέρα, παίρνουμε Απόφαση Αλλαγής.

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας:  Μαζί με τους πολίτες κάθε μέρα, παίρνουμε Απόφαση Αλλαγής.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται καθημερινά σε διάφορα σημεία του Βόλου και όλης της Μαγνησίας. Τη Πέμπτη 11/05 σειρά είχαν τα χωριά Μακρινίτσα και Πορταριά, ενώ ακολούθησαν επαφές με επιχειρήσεις στον Βόλο τη Παρασκευή. Χθες Σάββατο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας ήταν ξανά στη Νέα Ιωνία. Σήμερα Κυριακή 13/05, κλιμάκιο βρέθηκε πάλι στη παραλία του Βόλου ώστε να ενημερώσει τους πολίτες. Τα κλιμάκια, αποτελούμενα από στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης, της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και υποψήφιους Βουλευτές, μιλούν για τις κυβερνητικές προτεραιότητες αλλά και αναλυτικά για τις προτάσεις αναγέννησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ.

Με αφορμή και τη πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, αναφέρεται ότι το Ε.Σ.Υ. είναι κορυφαία κυβερνητική προτεραιότητα ως βασικός πυλώνας του Κοινωνικού Κράτους. Στην Ελλάδα αντιστοιχούν δυστυχώς 3,3 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού ανά 1.000 κατοίκους, όταν η αναλογία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 8,4 νοσηλευτές-τριες ανά 1.000 κατοίκους και στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 9 νοσηλευτές-τριες/1.000 κατοίκους. Τιμούμε λοιπόν με σχέδιο το νοσηλευτικό προσωπικό, που έχει κεντρικό ρόλο στο Νέο Ε.Σ.Υ. που το Κίνημά μας σχεδιάζει.

Παραθέτουμε 8 βασικές προτάσεις:

-Αύξηση χρηματοδότησης διαθέτονας 8-10% πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, όχι λιγότερο από 5% που αποφάσισε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ μάλιστα το 50% αυτού αφορά ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων.

- Ισχυρό και Ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία. Κέντρα Υγείας σε κάθε Δήμο, καλά στελεχωμένα, με κατ΄ οίκον υπηρεσίες όπου χρειάζεται.

- Σύγχρονα, λειτουργικά δημόσια νοσοκομεία. Διοικήσεις επιλεγμένες αξιοκρατικά με διεθνείς διαγωνισμούς και θητείες που ανεπηρέαστες από τους εκλογικούς κύκλους. Διαρκής Αξιολόγηση. Ολοήμερη λειτουργία χειρουργείων και τμημάτων επεμβάσεων.

- Δημιουργία καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός νοσοκομείων, όπως κέντρα χρόνιων παθήσεων, μονάδες ημερήσιας νοσηλείας και δημόσια κέντρα αποκατάστασης.

- Κάλυψη όλων των κενών του Εθνικού Συστήματος Υγείας με μόνιμες προσλήψεις, αύξηση αμοιβών με αναθεώρηση μισθολογίων και ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά. Τα χειροκροτήματα καλά είναι, αλλά στη πράξη η Νέα Δημοκρατία απαξίωσε το Ε.Σ.Υ. και υποσκάπτει τον δημόσιο χαρακτήρα του.

- Νοσοκομείο σε κάθε μεγάλο νησί και μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας με πλήρη στελέχωση και άμεση διασύνδεση με κοντινά νοσοκομεία. Ειδικά στη Μαγνησία, στις Βόρειες Σποράδες, δεν γίνεται να ανεχτούμε άλλο την εγκατάλειψη. Δεν γίνεται να περιμένουμε τον «καλό καιρό» για να μεταφερθούν ασθενείς στο Νοσοκομείο Βόλου. Η κοροϊδία είναι εμφανής και με το θέμα της κινητής μονάδας μαστογραφίας, όπως ανέδειξε ο Νίκος Τζούμας, υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Αλλεπάλληλα τα δημοσιεύματα των τοπικών Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του εσωκομματικού τους ανταγωνισμού, ότι «κατόπιν ενεργειών τους» έρχεται η κινητή μονάδα μαστογραφίας στη Σκιάθο και τις Βόρειες Σποράδες, αλλά η μονάδα δεν έφτασε ποτέ.

- Στήριξη και αύξηση δημοσίων δομών ψυχικής υγείας.

- Κατάργηση του ποσοστού συμμετοχής στην αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων για ευάλωτες ομάδες, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανέργους.

Δυστυχώς τα τοξικά δίκτυα παραπληροφόρησης των δύο αναξιόπιστων συστημάτων εξουσίας Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν εναγωνίως να αποκρύπτουν και να παραποιούν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και τις παρεμβάσεις του Προέδρου και των στελεχών της παράταξης.

 Στις 16 του μήνα καλούμε στον Βόλο όλες τις δημοκράτισσες και τους δημοκράτες στη κεντρική μας ομιλία με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Σπυρόπουλο, στο πεζόδρομο της οδού Μεταμορφώσεως μεταξύ Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Ωδείου Βόλου, ώρα 18:30 και στις 21 Μαΐου παίρνουμε όλες και όλοι μαζί, Απόφαση Αλλαγής. Επικοινωνούμε με τους πολίτες και ελπίζουμε ότι σε μία εβδομάδα θα κλείσουμε μαζί, ξανά, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον λαϊκισμό του κου. Τσίπρα και τον λαϊκίστικο ελιτισμό του κου. Μητσοτάκη που αλληλοτροφοδοτούνται. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ με τη κοινωνία στο προσκήνιο.

Πιο διαβασμένα