ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Οι μητέρες χρειάζονται ένα ουσιαστικό κράτος πρόνοιας

Τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χαράλαμπος Αραμπατζής
Οι μητέρες χρειάζονται ένα ουσιαστικό κράτος πρόνοιας

 

Την ανάγκη στήριξης της μητρότητας με συγκεκριμένα μέτρα τονίζει με αφορμή της σημερινή γιορτή της Μητέρας ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χαράλαμπος Αραμπατζής.

Σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: 

Σήμερα τιμούμε τη Ελληνίδα μητέρα, τις μητέρες όλου του κόσμου, που απλόχερα χαρίζουν την αγάπη στα παιδιά τους. Είναι οι μητέρες που αποτελούν τα θεμέλια των οικογενειών, που δίνουν ζωή και ελπίδα στα μέλη της κάθε οικογένειας, που εμπνέουν με την αγνότητα και την απλοχεριά της καλοσύνης τους.

Στην εποχή μας η μητέρα έχει πολλαπλούς ρόλους να υπηρετήσει, μεταξύ αυτών και ο εργασιακός, με αποτέλεσμα οι 24 ώρες της μέρας να μην φτάνουν. Παράλληλα έχουν ενταχθεί στην κοινωνία μας και νέες μορφές στον θεσμό της οικογένειας, όπως είναι οι μονογονεικές όπου και εκεί οι γυναίκες δίνουν ένα ακόμη πιο μεγάλο αγώνα.

Τι έκανε εδώ και τέσσερα χρόνια η Ν.Δ. για τη στήριξη της μητέρας; Ποιες δράσεις ανέλαβε για τη μητρότητα; Πώς βοήθησε τις μητέρες που θέλουν να βρουν εργασία; Η μόνη απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι το κενό, μια απουσία, μια έλλειψη ενδιαφέροντος.

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να προσφέρει ένα ουσιαστικό δίχτυ προστασίας και πρόνοιας για τις χιλιάδες άνεργες μητέρες, τις εργαζόμενες μητέρες που δεν έχουν πού να αφήσουν τα βρέφη τους, όταν αυτές θα είναι στην δουλειά, τις μητέρες που μεγαλώνουν μήνες τους τα παιδιά και χρειάζονται μια οικονομική στήριξη.

Γι’ αυτό και στο κυβερνητικό του πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιλαμβάνει την απόδοση σε 900.000 γυναίκες το επίδομα μητέρας (πρώην επίδομα παιδιού), το οποίο θα λαμβάνουν από τη γέννηση του παιδιού τους μέχρι τα 24 του χρόνια, ανεξαρτήτως σπουδών, και από τη συντάξιμη ηλικία τους εφ’ όρου ζωής.

Επίσης προβλέπεται

-Η αύξηση του επιδόματος μητέρας για το 2ο παιδί, από 70 ευρώ στα 105 ευρώ/μήνα, και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης,

-Η εξίσωση της άδειας μητρότητας στις εργαζόμενες ιδιωτικού και δημοσίου τομέα,

-Η επέκταση του επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες, από τους 4 στους 9 μήνες

-Η καθιέρωση άδειας μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες.

-Η δωρεάν ένταξη όλων των παιδιών σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξέρει και μπορεί να στηρίξει τη μητρότητα. Γιατί στηρίζοντας την κάθε μητέρα, στηρίζουμε την κοινωνία, στηρίζουμε τις ζωές μας".

Πιο διαβασμένα