ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Συνάντηση Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου και Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας

Συνάντηση Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου και Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 15/05 μεταξύ της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας που φιλοξενήθηκε στα γραφεία του ΕΚΒ.

Το ΕΚΒ ιδρύθηκε το 1908 και αποτελεί το παλαιότερο συνδικαλιστικό – συντονιστικό όργανο στη χώρα, αποτελώντας προπύργιο των εργασιακών κατακτήσεων της χώρας. Το μέλλον των εργαζομένων, είναι ταυτισμένο με το μέλλον της οικονομίας. Η πραγματική κινητήριος δύναμη της οικονομικής και κοινωνικής προκοπής είναι ο κόσμος της εργασίας, η μικρή και μεσαία τάξη.

Οι δύο αντιπροσωπείες συνέκλιναν σε μια σειρά από θέματα που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και αποτελούν και θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος όπως για παράδειγμα:

1) Πολιτικές στήριξης και ένταξης των ανέργων στην Εργασία με κίνητρα για τις επιχειρήσεις.

2) Εργασία με δικαιώματα και αξιοπρέπεια με μέτρα όπως α) διαμόρφωση αμοιβών μεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων βάση των Συλλογικών Συμβάσεων, β) «Ξεπάγωμα» των τριετιών, γ)  Καθολική εφαρμογή της κάρτας εργασίας και του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, με στόχο την μηδενική ανοχή στην μαύρη και αδήλωτη εργασία και την παραβίαση νόμων, συμβάσεων, δικαιωμάτω και φυσικά δ) Κατάργηση της αντιεργατικής Νομοθεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

γ) Πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους με τηλεργασία με σεβασμό στα δικαιώματά τους, στις πλατφόρμες και στις επιχειρήσεις delivery με ένταξη των μεταφορέων στα βαρέα και ανθυγιεινά.

δ) Αντιμετώπιση των διακρίσεων-Στήριξη των εργαζόμενων γυναικών.

Η επένδυση σε φθηνό ημερομίσθιο ανήκει στο παρελθόν. Η σύγχρονη αντίληψη αποδέχεται ότι ο ανασφαλής και χαμηλά αμειβόμενος εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι παραγωγικός. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ η πραγματική μείωση μισθών είναι 7,4% για το 2022, παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης που έχει αφαιμάξει τους εργαζόμενους με έμμεσους φόρους, ενώ όλες οι χώρες μειώνουν το Φ.Π.Α. τουλάχιστον στα βασικά αγαθά. 

Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε τη θέση των εργαζομένων με τους προοδευτικούς νόμους του 1982, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου και διασφάλισε τη θέση τους στο κοινωνικό σύνολο τα επόμενα χρόνια. Σήμερα έχουμε ξανά την ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέες βάσεις επενδύοντας στη γνώση, και τη ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού, όπως άλλωστε γίνεται σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες.

Στις 21 Μαΐου παίρνουμε ΜΑΖΙ Απόφαση Αλλαγής με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Πιο διαβασμένα