ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Κάλεσμα προς τους δικαστικούς υπαλλήλους

Κάλεσμα προς τους δικαστικούς υπαλλήλους
Για τους λόγους αυτούς... χρειαζόμαστε δυνατό ΚΚΕ!
 
Καλούμε τους συναδέλφους μας, υπηρετούντες αλλά και συνταξιούχους δικαστικούς υπαλλήλους ν` αξιοποιήσουν  την πείρα  – πρόσφατη και παλαιότερη, ν`  αψηφήσουν κάλπικα διλήμματα, εκβιασμούς, ψεύτικες υποσχέσεις και να στηρίξουν το ΚΚΕ,  τη μαχητική, σίγουρη και σταθερή δύναμη αγώνα και ελπίδας. Γιατί με δυνατό ΚΚΕ θα τους  κόψουμε τη φόρα, θα `ναι πιο δυνατός ο λαός! Γιατί σταθερότητα για τον λαό, τη ζωή και  τα δικαιώματά του σημαίνει πιο δυνατό ΚΚΕ.
 
Οι πολιτικές δυνάμεις που κοκορομαχούν στα τηλεοπτικά πάνελ και  διαγκωνίζονται για ν` αποσπάσουν τη ψήφο των δικαστικών υπαλλήλων και γενικότερα  των εργαζόμενων, είναι οι ίδιες, που παρά τις διαφορές τους, έχουν ψηφίσει χέρι – χέρι μια  σειρά κομβικών νομοθετημάτων που αφορούν τη δικαιοσύνη. ( τη δημιουργία των «Ειδικών Τμημάτων»  που δικάζουν με υψηλή ταχύτητα τις υποθέσεις των «επενδυτών», ενώ οι υποθέσεις του  λαϊκού κόσμου κινούνται με ταχύτητες... χελώνας, τον νέο Κώδικα Δικαστηρίων, ο οποίος – σύμφωνα με την Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων - "αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως 
ιδιωτική επιχείρηση") .
 
Για τους λάτρεις της στατιστικής, ας σημειωθεί ότι κατά την κυβερνητική θητεία της  κυβέρνησης ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε περίπου το 50% των κυβερνητικών νομοσχεδίων και  το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ το 70%. Τελικά τους ενώνουν περισσότερα απ` όσα τους  χωρίζουν... 
 
Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια  κυβερνήσεις έχουν αλλάξει πολλές: Η ΝΔ κυβέρνησε μόνη της αλλά και σε συνεργασία με  το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, το ΠΑΣΟΚ το ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ σε  συνεργασία με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. 
 
Τι άλλαξε προς το καλύτερο για τους δικαστικούς υπαλλήλους; Τίποτα απολύτως  όσον αφορά τα βασικά, τα σημαντικά. Ίσα – ίσα οι συνθήκες εργασίας χειροτέρεψαν, ο αριθμός των δικαστικών υπαλλήλων μειώνεται συνεχώς, οι αμοιβές μας έπιασαν πάτο.
 
Το ΚΚΕ αντιπάλεψε μαχητικά όλα τα μέτρα σε βάρος των δικαστικών υπαλλήλων  και γενικότερα των εργαζομένων μέσα και έξω απ` τη Βουλή, ενώ ταυτόχρονα με  κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις ανέδειξε τα προβλήματά μας, απαίτησε την ικανοποίηση  των δίκαιων αιτημάτων μας.Σταθηκε στο πλευρό μας σε κάθε κινητοποίηση, όπως στις κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων.
 
Από τη θέση μας ως δικαστικοί υπάλληλοι είχαμε και έχουμε την ευκαιρία να  γνωρίσουμε τους κομμουνιστές και στο... εδώλιο του κατηγορουμένου! Δεκάδες στελέχη  του ΚΚΕ «εγκλημάτισαν» υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των εργαζομένων, του λαού,  της νεολαίας.
 
Για παράδειγμα, μελη και στελέχη του ΚΚΕ διώκονται γιατί πρωτοστάτησαν στην υπεράσπιση των σπιτιών μας, για να μην αρπάξουν κανένα σπίτι φτωχού, μεροκαματιάρη οι τράπεζες και  τα κοράκια των «funds».
 
Αρκετοί συνάδελφοι αναγνωρίζουν την ανιδιοτέλεια, τη μαχητικότητα, την ακούραστη δράση των κομμουνιστών και των κομμουνιστριών. Γι` αυτό και στηρίζουν τους  υποψηφίους, τα ψηφοδέλτια που συμμετέχουν στους Συλλόγους μας, στους μαζικούς  φορείς στις γειτονιές κ.α.
 
Οι αγώνες μας, όμως θα είναι πιο δυνατοί, πιο αποτελεσματικοί, αν έχουν πολιτική στήριξη μέσα κι έξω από τη Βουλή, αν δυσκολεύεται η κυβέρνηση να τους υπονομεύσει και να τους συκοφαντήσει. Γι` αυτό και οι δικαστικοί υπάλληλοι πρέπει να εμπιστευτούμε το 
 
ΚΚΕ και στις βουλευτικές εκλογές!
 
Γιατί έχουμε πάλι αγώνες αύριο, όπως έλεγε κι ένα παλιό, αλλά επίκαιρο σύνθημα. 
 
Γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατό εργατικό κίνημα, πιο επιθετικοί αγώνες, μεγαλύτερη αντοχή στην πάλη. Μόνο έτσι οι εργαζόμενοι θα έχουν απέναντί τους την κυβέρνηση όσο  γίνεται πιο «ευάλωτη», την εργοδοσία σε «στενό μαρκάρισμα» και τις διεκδικήσεις τους σε  «πρώτο πλάνο».
 
Οι συνάδελφοι υποψήφιοι με το ΚΚΕ!
► Παρασκευή (Βούλα) Μαχαιρίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων 
Ξάνθης - Υποψήφια βουλευτής στον Ν. Ξάνθης.
► Ιωάννα Παπαδημητρίου, συνταξιούχος, πρ. πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών 
Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου – Υποψήφια βουλευτής στον Ν. Μαγνησίας.
► Χρήστος Αθανάσουλας, συνταξιούχος – Υποψήφιος βουλευτής στον Ν. Ηλείας.

Πιο διαβασμένα