ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας, αποτελούμενο από την συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Βανέσσα Κατσαρδή, τον υποψήφιο βουλευτή Μάνθο Δραμητινό και την υποψήφια βουλεύτρια Θάλεια Στάχτου, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Συναντήθηκαν με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας πύραρχο Ευάγγελο Λιακόπουλο, τον   Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου αντιπύραρχο  Νίκο Ιερεμία, τον περιφερειακό εκπρόσωπο Θεσσαλίας της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Νίκο Καραχάλιο και τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστών Μαγνησίας Απόστολο Κουφογεώργο. Στη συνάντηση πήραν μέρος επίσης πολλοί και πολλές εργαζόμενοι-ες στην υπηρεσία, μόνιμοι, εποχικοί και αξιωματικοί του σώματος.

Οι πυροσβέστες περιέγραψαν τα σημαντικά προβλήματα που προκαλεί στον  κλάδο η υποστελέχωση του, η οποία θα ενταθεί το προσεχές διάστημα με την συνταξιοδότηση 3.000 συναδέλφων τους, την επιτακτική  ανάγκη πρόσληψης 3.500, το σταμάτημα του υπάρχοντος παραλογισμού με το επίδομα επικινδυνότητας, το οποίο παίρνουν μόνο οι εποχικοί και όχι οι μόνιμοι υπάλληλοι του Σώματος και τον εμπαιγμό με την πολλά υποσχόμενη  αύξηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών.

Ανέφεραν πως όλα τα παραπάνω έχουν προκληθεί από την απαξίωση και τη μη έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του σώματος από την κυβέρνηση, ενώ οι εργαζόμενοι συχνά ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα, ακόμα και την ζωή τους, για να  επιτελέσουν το τόσο κρίσιμο έργο τους.

Έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο κτιριακό πρόβλημα της Υπηρεσίας και την κάθετη  αντίθεση τους στην πρόχειρη, όπως την χαρακτηρίζουν, πρόταση  του Δήμου Βόλου για μεταφορά της στο Πανθεσσαλικό.  Αντίθετα, επείγει η κατασκευή εξ αρχής ενός νέου σύγχρονου Πυροσβεστικού μεγάρου με την αξιοποίηση των σχετικών ώριμων μελετών. Υπάρχει δε κίνδυνος λήξης παραχώρησης του σχετικού οικοπέδου αν δεν χρηματοδοτηθεί το έργο μέχρο το 2025.

Τέλος, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ανανέωσης του στόλου των οχημάτων της Υπηρεσίας και στην εκπόνηση ενός  σοβαρού κεντρικού σχεδιασμού για τα θέματα πυροπροστασίας

Τα στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.  εξέφρασαν την εκτίμηση τους για το έργο των πυροσβεστών στην Μαγνησία, δήλωσαν πως είναι στο πλευρό τους για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος και πληροφόρησαν τους συνομιλητές τους για τις παρακάτω θέσεις του  κόμματος.

  • Δημιουργία Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας (σχετική πρόταση νόμου ΣΥΡΙΖΑ, κατατεθείσα στη Βουλή την 27/11/2019)
    Σαφή καταγραφή αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων
    · Έμφαση σε πολιτικές πρόληψης και όχι μόνον καταστολής
    · Συνεργασία Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικών υπηρεσιών, με ταυτόχρονη ενίσχυσή τους σε προσωπικό και μέσα
    · Επέκταση της αντιπυρικής περιόδου, πέραν του 6μήνου
    · Σταδιακή ομογενοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος (μόνιμοι, πενταετείς και εποχικοί). Κάλυψη των οργανικών κενών του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι εποχικοί δεν θα κινδυνεύουν από τα ηλικιακά όρια με τη λήξη της θητείας τους.
    · Άμεσες προσλήψεις στις αποψιλωμένες από προσωπικό Δασικές Υπηρεσίες.

Πιο διαβασμένα