ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη για εκπροσώπους της Ενωσης Συντακτών

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη για εκπροσώπους της Ενωσης Συντακτών

Επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο πραγματοποίησαν χθες εκπρόσωποι της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ).

Πιο συγκεκριμένα στην εθιμοτυπική συνάντηση προσήλθαν, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γεώργιος Τσιγκλιφύσης και ο ταμίας κ. Μάκης Μπαλλής, ενώ παρέστη και ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως, «Ορθόδοξη Μαρτυρία», κ. Νίκος Βαραλής.

Τα μέλη του προεδρείου ενημέρωσαν τον Σεβασμιώτατο για το πρόσφατα δημιουργηθέν Μουσείο Τύπου (της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ), που θα στεγάζεται στα παλαιά γραφεία της Ένωσης Συντακτών, στην οδό Δημητριάδος 261 με Φιλελλήνων, στην πολυκατοικία «Θέτις».

Στο Μουσείο εκτίθενται σημαντικά αντικείμενα και εξαιρετικό υλικό από παλιές εφημερίδες, από τις περιοχές της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, όπου υπάρχουν παλιές εφημερίδες από τον πόλεμο και την Αντίσταση, πάγκος παλιού τυπογραφείου, παλιά μηχανήματα και κυρίως φωτογραφίες προσώπων που έπαιξαν καθαριστικό ρόλο στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Ο Σεβασμιώτατος εκθύμως δεσμεύτηκε να τελέσει ο ίδιος τον αγιασμό των εγκαινίων του νέου Μουσείου, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, εξαίροντας την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του μουσείου καθώς όπως τόνισε, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναβαθμίζουν ολόκληρη την περιοχή μας.