ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράση ενημέρωσης για τις βλαβερές και θανατηφόρες συνέπειες της χρήσης του καπνού

"Καλλιεργήστε Φαγητό και Όχι Καπνό"
Δράση ενημέρωσης για τις βλαβερές και θανατηφόρες συνέπειες της χρήσης του καπνού

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΜΥ ΙΩΛΚΟΥ

Στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διακοπής του Καπνίσματος στη 31η Μαΐου 2023, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προάγει την ιδέα του «GrowFood, NotTobacco – Καλλιεργήστε Φαγητό και Όχι Καπνό».

Η ΤΟΜΥ Ιωλκού,πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης, σχετικά με τις βλαβερές και θανατηφόρες συνέπειες της χρήσης του καπνού στην υγεία, της έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα, τους τρόπους και τα οφέλη από τη διακοπή του αλλά και την αποθάρρυνση της χρήσης καπνού σε οποιαδήποτε μορφή.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο της ΤΟΜΥ Ιωλκούτην Τετάρτη 31Μαΐου 2023 και κατά τις ώρες 8:00 - 14:00 π.μ. από την Συντονίστρια Ιατρό  - Θέου Ζωή, τη Νοσηλεύτρια Τσιάμη Αναστασία, τις Επισκέπτριες Υγείας Ζαφείρη Αντωνία, Μαλλιαρού Δέσποινα και την Κοινωνική Λειτουργό ΑθανασάκηΜαριαλένα.

Συμμετοχή και αρωγή στη δράση παρείχε και η Συντονίστρια των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας του Κ.Υ. Βόλου και των ΤΟΜΥ Μαγνησίας κα ΣκούπραΚαλλιόπη.

Παράλληλα με την ενημέρωση έγινε και διανομή έντυπου υλικού στους συμμετέχοντες. Σε περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν προσωπικές συνεδρίες και συμβουλευτική.Η δράση απευθύνθηκε σε άτομα κάθε ηλικίας και φύλου.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 24210-44027.

Οι δράσεις /παρεμβάσεις πραγματοποιούνται  με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσονται  στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.