ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη σε υπηρεσίες για τον Ν. Χαυτούρα

Σε Πυροσβεστική, Αστυνομική Διεύθυνση και Λιμεναρχείο
Επίσκεψη σε υπηρεσίες για τον Ν. Χαυτούρα

Αναλυτικά, η ενημέρωση από τον υποψήφιο βουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής:

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Βόλου επισκέφθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας νευροχειρουργός Νίκος Χαυτούρας. Ο γιατρός άκουσε με προσοχή τους πυροσβέστες, Διοίκηση και εργαζόμενους για τα θέματα που τους απασχολούν και τους ευχαρίστησε τόσο το Διοικητή κ. Πόζογλου όσο και το προσωπικό για τις προσπάθειες και το έργο τους που με κίνδυνο της ζωής τους προστατεύουν ανθρώπους και περιουσίες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Πυροσβεστική του Βόλου είναι το σημείο που βρίσκεται σήμερα η Υπηρεσία, καθώς χάνεται πολύτιμος χρόνος για βγουν τα οχήματα από τους στενούς δρόμους του κέντρου της πόλης και να φτάσουν σε κάθε περιστατικό πυρκαγιάς και διάσωσης. Ταυτόχρονα, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχουν προβλήματα προσωπικού και υποστελέχωσης, ενώ τρία οχήματα έχουν παραχωρηθεί με πρόγραμμα ΕΣΠΑ και άλλα τρία μικρά οχήματα πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα. Οι πυροσβέστες ανέφεραν ότι έχουν έλλειψη εξοπλισμού, όπως ειδικές στολές και ρουχισμό κατάλληλο για τις συνθήκες που επιχειρούν.

Ο κ. Χαυτούρας αναγνώρισε το πρόβλημα υποστελέχωσης και υποσχέθηκε κάθε δυνατή στήριξη για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών που μ

πορεί να εργάζονται με τέτοια σχέση εργασίας, ακόμη και μια εικοσαετία.
Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε επίσης το Λιμεναρχείο του Βόλου, όπου ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη κ. Χρήστο Κανάκη για τα θέματα του Λιμανιού όπως οι δυνατότητες ελλιμενισμού πλοίων, εμπορικών και επιβατηγών, όπως επίσης και για τις δυνατότητες και το έργο του Λιμενικού Σώματος. Το Λιμεναρχείο του Βόλου καλύπτει ουσιαστικά δύο νομούς και χρειάζεται άμεσα ανανέωση στα χερσαία μέσα που διαθέτει.
Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας κ. Βασίλη Καραϊσκο στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Ο κ. Χαυτούρας ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους, ενώ ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν την Αστυνομία όπως είναι η έλλειψη προσωπικού, αλλά και η αστυνόμευση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Ένα από τα βασικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί είναι η στέγαση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο υποψήφιος Βουλευτής ενημερώθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην οδό Λαρίσης από τον Διευθυντή κ. Παπακωνσταντίνου για το έργο της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ όπου συναντήθηκε και με εργαζόμενους της επιχείρησης.

Τέλος ο κ. Χαυτούρας επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη η οποία είχε την καλοσύνη να τον ενημερώσει για όλα τα τρέχοντα θέματα του νομού.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: