ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον Σύλλογο Φοροτεχνικών-Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας ο Ά. Αγραφιώτης

Με τον Σύλλογο Φοροτεχνικών-Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας ο Ά. Αγραφιώτης

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υποψήφιου Βουλευτή Μαγνησίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ  κ. Άγγελου Αγραφιώτη και των κ.κ.  Δημητρίου Παππά Πρόεδρου και Χρήστου Βαιόπουλου Μέλους του Δ.Σ αντίστοιχα,  του Συλλόγου Φοροτεχνικών-Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μαγνησίας.

Ο κ. Αγραφιώτης σε δήλωσή του, ανέφερε:

Η σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοροτεχνικών-Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημά μου.

Η αναβάθμιση του επαγγέλματος του φοροτεχνικού τα τελευταία έτη, έχει καταστήσει υπεύθυνο τον λογιστή για τη σύνταξη των δηλώσεων των υπόχρεων, και αυτό είναι μια ακόμη σημαντική ευθύνη που έχουν επωμιστεί οι επαγγελματίες. Ο πρόεδρος κ. Παππάς αναφέρθηκε στο φορολογικό σύστημα το οποίο αλλάζει καθημερινά, υποχρεώνοντας τους λογιστές σε συνεχή παρακολούθηση αναλόγων σεμιναρίων. Σημαντικό πρόβλημα το οποίο επιλύθηκε ήταν η αιφνίδια απουσία των φοροτεχνικών από την εργασίας τους εξαιτίας ασθένειας, πρόβλημα το οποίο είχε αντίκτυπο στις ασφυκτικές ημερομηνίες που υπάρχουν από το κράτος και θα ήταν εις βάρος των πολιτών-πελατών τους. Το μέλος του Δ.Σ κ Βαιόπουλος,  αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα συμπλήρωσης των δηλώσεων από αδειούχους επαγγελματίες λογιστές,  προκειμένου οι πολίτες να είναι σίγουροι για την ορθή συμπλήρωση των δηλωθέντων, και όχι την δημιουργία φορολογικών προβλημάτων.

Οι φοροτεχνικοί εργάζονται κάτω από συνθήκες πίεσης και άγχους,  προσπαθώντας να ισορροπήσουν μεταξύ των αυστηρών χρονικών περιθωρίων που θέτει η πολιτεία και αν δεν τηρηθούν θα ζημιώσουν τον πελάτη τους,  και  τα διάφορα τεχνολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις πλατφόρμες των υπηρεσιών.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα 457 σελίδων,  προτείνει την αλλαγή του παραγωγικού αλλά και φορολογικού μοντέλου της χώρας προκειμένου αυτή να παράξει πλούτο για τους Έλληνες και όχι χρέη που τα πληρώνουμε όλοι μας,  εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζουν τα κόμματα εξουσίας και μας χρεώνουν συνεχώς. Προτεινόμενη καινοτομία, η εφαρμογή flat tax σε ύψος 15%.

Ζητώντας τη στήριξή τους στις επικείμενες εκλογές,  δεσμεύτηκα πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και εγώ προσωπικά είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους, μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας για την αλλαγή του φορολογικού τοπίου της χώρας,  με απώτερο σκοπό την επίλυση τυχόν προβλημάτων τα οποία ταλανίζουν τους επαγγελματίες του χώρου.