ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Debate μεταξύ των υποψηφίων της Μαγνησίας

Πρόταση του Δημήτρη Κανελλή, υποψηφίου βουλευτή Μαγνησίας με το Μέρα25 - Συμμαχία για τη Ρήξη
Debate μεταξύ των υποψηφίων της Μαγνησίας

Να γίνει μια δημόσια συζήτηση (Debate) μεταξύ των υποψηφίων της Μαγνησίας.     

Να γίνει ουσιαστική προεκλογική συζήτηση & να ακουστούν οι θέσεις των κομμάτων.

Η προεκλογική περίοδος μπαίνει στην τελική ευθεία αλλά η συζήτηση για τις θέσεις του κάθε κόμματος έχουν ακουστεί ελάχιστα. Θα πάμε λοιπόν για μια 2η εκλογική διαδικασία όχι  με βασικό κριτήριο τις θέσεις αλλά αυτό της «αισθητικής» ή, ακόμα χειρότερα, την εικόνα που επιχειρούν να διαμορφώσουν να συστημικά ΜΜΕ των Αθηνών.

Αποτέλεσμα είναι οι πολίτες και του νομού μας να μη γνωρίζουν τις θέσεις του κάθε κόμματος ούτε για κεντρικά ζητήματα αλλά ούτε για ζητήματα που απασχολούν το νομό μας.

Ως ΜέΡΑ25 προτείνουμε και καλούμε και τους υπόλοιπους συνδυασμούς να γίνει μια τηλεοπτική - ραδιοφωνική δημόσια συζήτηση (debate) ή ακόμα καλύτερα μια ζωντανή συζήτηση σε κάποιο αμφιθέατρο, με όλες κι όλους που είναι στην πρώτη θέση του εκάστοτε ψηφοδελτίου. Με όλες κι όλους δηλαδή που πιθανά θα είναι εκπρόσωποι του νομού μας στο κοινοβούλιο.

Κι αυτά είναι πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα:

  • Τριαντόπουλος Χρήστος (ΝΔ)
  • Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος (ΣΥΡΙΖΑ)
  • Τσιμπανάκος Δημήτρης (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ)
  • Μεταξάς Βασίλης (ΚΚΕ)
  • Αγραφιώτης Άγγελος (Ελληνική Λύση)
  • Σκουργιά Ελένη (ΝΙΚΗ)
  • Πατσιαντάς Μαργαρίτης (Πλεύση Ελευθερίας)
  • Κανελλής Δημήτρης (ΜέΡΑ25)

Τα θέματα που θα μπορούσαν να τεθούν προς συζήτηση είναι προφανώς η οικονομία, η ακρίβεια, η φορολογία, η εκπαίδευση αλλά και η υγεία κ.α. Είναι σημαντικό όμως να τεθούν και τοπικά «καυτά» ζητήματα για το νομό και την πόλη μας, όπως αερορύπανση και καύση σκουπιδιών, LNG, ελλείψεις στο Νοσοκομείο του Βόλου και στο ΕΚΑΒ, ανεμογεννήτριες στο Νότιο Πήλιο, ΟΣΕ, ιδιωτικοποίηση νερού κ.α.

Προφανώς οι ερωτήσεις ας επιλεγούν από τους δημοσιογράφους που θα ορίσει το κάθε τοπικό κανάλι και ραδιόφωνο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είχε όμως, αν επιλεγεί να γίνει ζωντανή δημόσια συζήτηση σε κάποια μεγάλη αίθουσα ή αμφιθέατρο, να δηλώσουν συμμετοχή κι όσοι πολίτες επιθυμούν να κάνουν οι ίδιοι την ερώτηση που θέλουν στους εκπροσώπους των κομμάτων. Αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή από την πλευρά των πολιτών, θα μπορούσε να γίνει κάποια κλήρωση.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πολύ σημαντικό τόσο για τη δημοκρατία όσο και για την ουσιαστική ενημέρωση των συμπολιτών μας το να γίνει μια τέτοια ανοικτή δημόσια συζήτηση (debate) πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

Εμείς ως ΜέΡΑ25 θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε την πρόταση αυτή. Τα άλλα κόμματα θα την αποδεχτούν; Θέλουν να γίνει ένας τέτοιος διάλογος ή θέλουν να τον αποφύγουν; Αν ναι περιμένουμε άμεσα να πάρουν θέση, το ίδιο και οι υποψήφιοι που αναφέρθηκαν παραπάνω.