ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Οξυγόνο με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας ο Αλ. Μεΐκόπουλος

Στο Οξυγόνο με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας ο Αλ. Μεΐκόπουλος
Την Πλατεία Οξυγόνου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μαζί με συνυποψηφίους του και στελέχη του κόμματος.
 
Υποψήφιοι και στελέχη είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με συνταξιούχους της περιοχής για τις στρατηγικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με το ασφαλιστικό.
 
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και οι συνυποψήφιοι του άκουσαν τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της περιοχής και επεσήμαναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις προγραμματικές του δεσμεύσεις περιλαμβάνει συγκεκριμένες, κοστολογημένες και στοχευμένες παρεμβάσεις για την έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των συνταξιούχων.
 
 
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι: «Η στήριξη του εισοδήματος των συνταξιούχων αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
 
Για το λόγο αυτό προτείνουμε:
• Επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης.
• Επιστροφή αναδρομικών 2,4δις ευρώ σε 3 ετήσιες δόσεις, με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις αντισυνταγματικές περικοπές σε επικουρικές συντάξεις που έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2012.
• Μόνιμη αποκατάσταση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους ήδη από το 2023.
• Ρύθμιση χρεών, διαγραφή μέρους βασικής οφειλής για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου.