ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Ζωή στη Βουλή ή μία ακόμη σεξιστική επιβουλή

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Ζωή στη Βουλή ή μία ακόμη σεξιστική επιβουλή

 

Στο παρακάτω απόσπασμα, ο εκλεκτός της κας Κωνσταντοπούλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ο οποίος διορίστηκε από την ίδια στην πρώτη θέση του Ψηφοδελτίου στο Νομό Μαγνησίας, παρότι  η τοπική κοινωνία τον εξέλεξε στην τρίτη θέση, προέβη σε ένα ακραίο σεξιστικό παραλήρημα, στη διάρκεια του οποίου μαθαίνουμε ότι:

  • Δυστυχώς, υπάρχει ποσόστωση 40% φύλου στα ψηφοδέλτια
  • Δυστυχώς, οι γυναίκες ψηφοφόροι συνηθίζουν να ψηφίζουν γυναίκες υποψήφιες και είναι τόσο ανώριμες που επιλέγουν με αλφαβητική σειρά
  • Δυστυχώς, αν δεν υπήρχαν δεύτερες εκλογές και η Πλεύση Ελευθερίας είχε μπει στη Βουλή, θα εκλέγονταν 8 γυναίκες
  • Οι γυναίκες, όταν δυστυχώς εκλέγονται, εκλέγονται τυχαία
  • Ευτυχώς, η Πάνσοφη Αρχηγός αποφάσισε να διορθώσει την Ψήφο του Λαού, τοποθετώντας τους ευνοούμενούς της στη θέση που την εξυπηρετεί, ακολουθώντας την ‘παράδοση’ που ξεκίνησε ο  Γλύξμπουργκ το ’65 επιμένοντας να πάρει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο εκλεκτός του κ. Γαρουφαλιάς.

Η αλήθεια είναι πως, τόσο ωμό μισογυνικό λόγο, μπορεί να συναντήσει κάποιος , μόνο στις πιο ακραίες εκφράσεις της Ευρωπαϊκής ακροδεξιάς.

Τα περισσότερα κόμματα του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, της νέας μοντέρνας ακροδεξιάς, τύπου Λεπέν , Μελόνι κλπ., συνηθίζουν να καλύπτουν τον μισογυνισμό τους, τουλάχιστον προεκλογικά.

Για κάποιους όμως εδώ είναι ακόμη Βαλκάνια, γεγονός που τους κάνει να αποκαλύπτονται εύκολα.

Ευτυχώς για τη χώρα και για τις γυναίκες υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο οποίος αύξησε την ποσόστωση  των γυναικών  τόσο σε όλα τα κομματικά του όργανα όσο και στα ψηφοδέλτιά του, σε όλη την επικράτεια, στο 50%, πιστός στις αρχές του για ισότιμη συμπερίληψη και συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Κωνσταντοπούλου που θέλουν να γίνουμε μία βαλκανική ορμπανική ακροδεξιά, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει να θέλουμε να Γίνουμε Ευρώπη!

Η Ευρώπη και η Αριστερά εξάλλου είναι γένους  θηλυκού.