ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΜέΡΑ25 για την εκδήλωση στην Μαγνησία

Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση στον Αγιο Νικόλαο στις 19.00
Το ΜέΡΑ25 για την εκδήλωση στην Μαγνησία

Πολύ θετική ήταν η ανταπόκριση στην εκδήλωση του ΜέΡΑ25 Μαγνησίας που έγινε στο Ergon Showgroundστο συγκρότημα Τσαλαπάτα, με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές Μαγνησίας Κανελλή Δημήτρη και τη Τζανετουλάκου Φαίη.

Στην εκδήλωση έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου, το οποίο έδειξε ότι η προσπάθεια της ΝΔ να τρομοκρατήσει με το αφήγημα ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή δεν εξασφαλίζει "σταθερότητα" για τη χώρα, έπιασε τόπο. Αυτό βασίστηκε, αναμφίβολα, σε σημαντικό βαθμό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών και από την πλευρά του, πλέον μοιάζει τελείως αναξιόπιστος στα μάτια των ψηφοφόρων.

Από την πλευρά μας ως ΜέΡΑ25 είναι σαφές ότι δεν καταφέραμε να αναδείξουμε τη σημασία να γίνει μια ουσιαστική προγραμματική συζήτηση προεκλογικά. Ταυτόχρονα οι προτάσεις μας παρά το γεγονός ότι είναι σαφείς κι απτές και μπορούν να φέρουν άμεση ελάφρυνση των πληττόμενων στρωμάτων εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, δημιούργησαν περισσότερο έντονο προβληματισμό κι ένταση παρά έπεισαν.

Παρ` όλα αυτά όμως τόσο από τις δημοσκοπήσεις όσο και από τις περιοδείες που συνεχίζουμε ως ΜέΡΑ25 να κάνουμε την περίοδο αυτή αλλά και από τη χθεσινή εκδήλωση, διαφαίνεται η διάθεση σημαντικού ποσοστού πολιτών ώστε το ΜέΡΑ25 να συνεχίσει να αναδεικνύει μια σειρά από ζητήματα, όπως κάνει μέχρι και σήμερα.

Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα να υπάρχει μια αντιπολίτευση συνεπής, αγωνιστική, δημοκρατική και αποφασιστική που με διάρκεια και τιμιότητα να αντιπαλεύει την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, που φέρνει τη χώρα μας σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Είναι σαφές ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε και για ποια αντιπολίτευση θέλουμε. Και η αντιπολίτευση που κάνει το ΜέΡΑ25 σίγουρα έχει να δώσει πολλά.

Ενώ είναι εμφανές ότι η είσοδος και του ΜέΡΑ25 στη Βουλή, θα συμβάλλει καθοριστικά στο να μειωθεί το ποσοστό της αυτοδυναμίας της ΝΔ, αφού με αυτό τον τρόπο όντως θα αφαιρεθούν έδρες από την κυβέρνηση.

Αυτό είναι το κάλεσμα και η προτροπή που απευθύνουμε σε όλους τους δημοκρατικούς, αριστερούς και κοινωνικά ευαισθητοποιημένους πολίτες. Αν θέλουν αυτή η φωνή του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη να είναι μέσα στη Βουλή, στις 25 να ψηφίσουν ΜέΡΑ25.

Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση στον άγιο Νικόλαο στις 19.00

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την ώρα που συνέχιζαν να έρχονται όλο και περισσότερες πληροφορίες για το τραγικό ναυάγιο που οδήγησε στο θάνατο δεκάδες πρόσφυγες στα ανοιχτά της Πύλου. Η θλίψη για το γεγονός αυτό είναι τεράστια και οφείλουμε όλοι μας να έχουμε σκυφτό το κεφάλι όταν συμβαίνουν τέτοια τραγικά γεγονότα. Οι θάνατοι των ανθρώπων που επέβαιναν, οφείλονται κατά βάση στις πολιτικές που ασκούνται τόσο από την Ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ και σαφέστατα από την εγκληματική πολιτική που ασκεί και η Τουρκία του Ερντογάν. Για να πάψουν όμως τέτοια γεγονότα οφείλουν να σταματήσουν και τα πραγματικά αίτια που οδηγούν στην προσφυγιά. Να σταματήσουν οι πολεμικές επιθέσεις και να επανέλθει η ειρήνη σε περιοχές όπως η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Παλαιστίνη κ.α.

Τα κροκοδείλια δάκρυα που ρίχνει η κυβέρνηση της ΝΔ και η υποκριτική της στάση κηρύσσοντας 3ήμερο πένθος, αφενός δεν πείθουν κανέναν, αφετέρου φαίνεται να έχουν μόνο προεκλογική χρήση από την πλευρά της.

Αν θέλουν να κάνουν κάτι ας εφαρμόσουν το διεθνές δίκαιο, ας σταματήσουν της επαναπροωθήσεις, ας ρίξουν το φράχτη του Έβρου, ας σταματήσουν να κάνουν τα χατίρια στους ευρωπαίους στιβάζοντας χιλιάδες πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά κι όχι μόνο.

Ως ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη Μαγνησία καλούμε σήμερα στις 19.00 στον άγιο Νικόλαο (ενώ την ίδια ώρα θα έχει συγκέντρωση στα Προπύλαια της Αθήνας και σε άλλες πόλεις), μαζί με άλλους φορείς, κόμματα και οργανώσεις, να διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική που οδηγεί στον θάνατο χιλιάδες πρόσφυγες.