ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πείρα των αγροτών να γίνει κριτήριο ψήφου για πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές

Του Θοδωρή Γεωργαδάκη, προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και υποψηφίου βουλευτής στον Νομό Μαγνησίας με το ΚΚΕ
Η πείρα των αγροτών να γίνει κριτήριο ψήφου για πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη από τους βιοπαλαιστές αγρότες που ζούνε από τη δουλειά τους στο χωράφι πρέπει να γίνει πράξη, καθώς το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη, το μόνο πραγματικό αντίπαλο δέος στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει.

Τα υπόλοιπα κόμματα, όπως κάνανε άλλωστε και την προηγούμενη τετραετία ψηφίζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ το 50% των νόμων που κατέβασε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ΤΟ 70%, θα παίξουν το ρόλο μιας συναινετικής αντιπολίτευσης αφήνοντας στην άκρη τις προεκλογικές κοκορομαχίες. 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του νομού Μαγνησίας όπως οι χαμηλές τιμές για την πλειοψηφία των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, το υπέρογκο κόστος παραγωγής, η κοροϊδία με τις αποζημιώσεις για την πλειοψηφία των καταστροφών στην παραγωγή, λόγω του αναχρονιστικού και άδικου κανονισμού του ΕΛΓΑ, που οι περισσότερες θεωρούνται μη αποζημιωγόνες, συνεχίζουν να οξύνονται. Επιπλέον τα υποβαθμισμένα και υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου, οι ανύπαρκτες υποδομές (αγροτικοί δρόμοι, συστήματα άρδευσης κλπ.), που είναι απαραίτητες για τη καλλιέργεια των χωραφιών κ.α. προσθέτουν αμέτρητες δυσκολίες. Οι αγρότες γνωρίζουν ότι για τα παραπάνω ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που διαχρονικά έχουν για πυξίδα τους τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ. 

Απέναντι σ` αυτήν την πολιτική στάθηκε και στέκεται μόνο το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που βρέθηκε πάντα και παντού στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων, στηρίζοντας με συνέπεια τα δίκαια αιτήματά τους. Που συμπαραστάθηκε ενεργά στους αγώνες τους για επιβίωση, έδωσε μάχη εντός και εκτός βουλής για τα συμφέροντά τους.

Εκεί θα καταθέσει το ΚΚΕ κάθε ψήφο που θα του δώσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στις εκλογές, φωτίζοντας με την πολιτική του πρόταση τον άλλο δρόμο οργάνωσης και ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής που θα εγγυάται στον αγρότη σταθερό και ικανοποιητικό εισόδημα, καλύτερη ζωή στην οικογένειά του, επαρκή, ποιοτικά και προσβάσιμα από όλο το λαό αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα. 

Πορευόμαστε με φωτεινό φάρο τους αγώνες, γιατί αποδείχθηκε ότι μόνο όπου οι συνάδελφοι άφησαν την λογική των λύσεων από τα πάνω και αγωνίστηκαν στις κινητοποιήσεις, στα μπλόκα και σε πανελλαδικό συντονισμό είχαν μικρότερες και μεγαλύτερες κατακτήσεις. 

Έτσι κερδίσαμε ορισμένα αιτήματα. 

Έτσι συνεχίζουμε τον αγώνα για να κρατήσουμε το βιός μας.

Θέλουμε να παράγουμε για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων. 

25 Ιούνη κάνουμε το άλμα δυναμώνουμε το ΚΚΕ τη μόνη 100% Λαϊκή, Μαχητική Αντιπολίτευση.

Πιο δυνατό ΚΚΕ

Πιο δυνατός ο λαός!