ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Νέα τραγωδία στην Πύλο - Ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Νέα τραγωδία στην Πύλο - Ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα

Νέα τραγωδία στην Πύλο - Ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα

79 μέχρι τώρα οι νεκροί, 108 οι επιζώντες που μιλούν για πολλούς αγνοούμενους.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους/τις εκατοντάδες που ήταν μέσα στο πλοίο που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου ερχόμενο από τη Λιβύη.

Δεν πρόκειται για ακόμη ένα ναυάγιο, ούτε για την κακιά την ώρα!
Είναι έγκλημα, είναι δολοφονία της ρατσιστικής πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο κατά προσφύγων και μεταναστών, που υλοποιεί συστηματικά η Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και χρόνια κι έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο στο μεγαλύτερο θαλάσσιο νεκροταφείο του κόσμου.

Οι πρόσφυγες της γης, οι κολασμένοι-κυνηγημένοι από την οικονομική-κοινωνική αθλιότητα, τους πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους αστικούς ανταγωνισμούς και τα δικτατορικά καθεστώτα, στρέφονται προς την Ευρώπη
αναζητώντας μια καλύτερη ζωή γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Το τελευταίο διάστημα έχει ενισχυθεί ξανά η χρησιμοποίηση των πιο μακρινών κι επικίνδυνων θαλάσσιων διαδρομών, για να αποφύγουν τα τείχη του φράκτη του Έβρου, τα δολοφονικά push-bαck στο Αιγαίο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την άρνηση παροχής ασύλου, τις απελάσεις, τον καθημερινό ρατσισμό.

Αλλά αυτά τα ταξίδια, με τα υπερφορτωμένα σκάφη, οδηγούν πιο συχνά σε πολύνεκρα ναυάγια.

Οι πολιτικές που ευθύνονται για τα Τέμπη, που σκοτώνουν τους εργάτες στο Πέραμα και το λιμάνι, είναι οι ίδιες που πνίγουν τους μετανάστες στη μεσόγειο.

Η ΠτΔ που «συγκινημένη» κατέφτασε στην Καλαμάτα, ο πρωθυπουργός που σταμάτησε την προεκλογική του εκστρατεία, είναι οι ίδιοι που φωτογραφίζονταν με περηφάνια στο φράκτη του Έβρου.

Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ , και όλος ο εθνικιστικός εσμός που στηρίζουν την ρατσιστική αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ.

Πονάμε, δεν συνηθίζουμε το θανατικό, θυμώνουμε και για αυτό δεν περιμένουμε, βγαίνουμε στο δρόμο.

Μονόδρομος η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά τους πολέμους, την εξαθλίωση, την προσφυγιά.

Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στον κοινό αγώνα ντόπιων με πρόσφυγες και μετανάστες, γιατί “στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι”.

Οι ζωές των προσφύγων μετράνε! Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες!

Σταματήστε τα pushback!

Σταματήστε τις μαζικές δολοφονίες!

Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες!

Κάτω η μεταναστευτική συμφωνία της ΕΕ.

Η Ανταρσία ενώνει την φωνή της με την φωνή του κινήματος
αλληλεγγύης, καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται.