ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμία κυβέρνηση δεν θα είναι παντοδύναμη με πιο δυνατό το ΚΚΕ και το λαό!

Καμία κυβέρνηση δεν θα είναι παντοδύναμη  με πιο δυνατό το ΚΚΕ και το λαό!

 

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Μήνυμα αισιοδοξίας για παραπέρα ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης του Ιούνη έστειλε η επιτυχημένη και μαζική προεκλογική συγκέντρωση στην παραλία της Σκοπέλου  την Τετάρτη 14-6-2023, με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή  Βασίλη Μεταξά.

Στην ομιλία του, το στέλεχος του ΚΚΕ εξέφρασε τη θλίψη και την οργή που πλημμύρισε το λαό μας  από το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ξεριζωμένων ανοιχτά της Πύλου, που  ήρθε  να συμπεριληφθεί στην αιματηρή βάρβαρη λίστα των ανάλογων δεκάδων ναυαγίων στη Μεσόγειο και το Αιγαίο κάθε χρόνο, τονίζοντας ότι «μέχρι στιγμής, ο απολογισμός είναι δεκάδες νεκροί με τον αριθμό διαρκώς να αυξάνεται. Την ίδια ώρα, τα επιτελεία της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων βρίσκονται σε πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, όπως εκφράστηκε και με την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου πριν από λίγες ημέρες στο Λουξεμβούργο. Οι κυβερνήσεις των λεγόμενων πρώτων χωρών υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές. Το προωθούμενο νέο Σύμφωνο επισφραγίζει τον ενταφιασμό της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και σηματοδοτεί την παραπέρα ένταση της καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων.

Η πολιτική της έντασης της καταστολής, με την Frontex, τους ορατούς και αόρατους φράχτες, τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και τις απαράδεκτες λίστες των λεγόμενων "ασφαλών" χωρών, είναι αυτή που γιγαντώνει τη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και σπρώχνει τους ξεριζωμένους στα ταξίδια του τρόμου.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στην "κανονικότητα" των καθημερινών ειδήσεων για νεκρούς και αγνοούμενους στον Έβρο και το Αιγαίο. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που γίνονται για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών ληστών και προκαλούν τον θάνατο και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Να διεκδικήσει την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους.

Στο δίλημμα "τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας", η απάντηση κι εδώ είναι μόνο μία: Οι ζωές των ανθρώπων»!

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο ομιλητής και στην επιστολή των γιατρών του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου για τη δραματική υποστελέχωσή του και τις επικίνδυνες ελλείψεις, οι οποίες μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και τη ζωή των ασθενών. Κάλεσε τους φορείς του νησιού «να μπουν μπροστά στη διεκδίκηση και να μην περιμένουν το επόμενο έγκλημα να γίνει μπροστά στα μάτια μας, απαιτώντας την άμεση κάλυψη των κενών με μόνιμους γιατρούς, ακτινολόγο, οδηγό, να λειτουργήσει άμεσα το μικροβιολογικό τμήμα και να αποκατασταθεί η λειτουργία του ελικοδρομίου».

Επισήμανε ότι  είναι η κοινή στρατηγική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με το πετσόκομμα της κρατικής χρηματοδότησης  και  τη μετατροπή της Υγείας σε εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα  που έχει οδηγήσει σε αυτό το χάλι. Είναι το κοινό  τους αντιλαικό πρόγραμμα  για την επαύριο των εκλογών.

Σ΄ αυτό το πρόγραμμα συναντιούνται και στη φοροληστεία του λαού, στην ακρίβεια που τσακίζει πλατιά κοινωνικά στρώματα.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έγδαραν το λαό με τους φόρους και τους μνημονιακούς νόμους, τον ληστρικό ΕΝΦΙΑ, με την αύξηση των συντελεστών  και την κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ. Ολοι μαζί όμως εξασφάλισαν φοροαπαλλαγές  και φοροασυλία στους εφοπλιστές, τις τράπεζες, μείωσαν τη φορολογία στα μερίσματα, επέβαλαν χαράτσια στην Ενέργεια. Ολοι μαζί απέρριψαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ: Για κατάργηση των άδικων έμμεσων φόρων, του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στην ύδρευση και τις τηλεπικοινωνίες, του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία. Και τώρα μαλώνουν, δήθεν, για το ποιος είναι και ποιος δεν είναι με τους φόρους; Ελεος πια! Εχει και η κοροϊδία τα όριά της.

Κοινός τους τόπος είναι η εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, για αυτό υπάρχει ο ακτοπλοικός αποκλεισμός το χειμώνα στα νησιά με ένα καράβι στη γραμμή, για αυτό απαξιώνεται η μικροιδιοκτησία για χάρη των «επενδυτών».

Κοινές δεσμεύσεις έχουν και απέναντι στο ΝΑΤΟ με την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που έχουν μετατρέψει τη Μαγνησία σε ορμητήριο των νατοικών,  ταυτόχρονα όμως και σε στόχο.

Κλείνοντας, ο Βασίλης Μεταξάς τόνισε ότι  η σημαντική αύξηση σε ψήφους και σε ποσοστό στη Σκόπελο με το Κόμμα στη δεύτερη θέση στο νησί αλλά και σε επίπεδο  Μαγνησίας, που το έφερε μια ανάσα από την τρίτη θέση, αποτελεί μια πραγματικά σημαντική καινούργια δύναμη. Αν διατηρηθούν και αυξηθούν, πετυχαίνοντας ξανά την εκλογή βουλευτή, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα. Αν αυτές οι δυνάμεις κατατεθούν από την επόμενη μέρα στην αναζωογόνηση, στην αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τα πράγματα,  θα είναι πολύ καλύτερα για τον λαό της περιοχής.  

Ολόκληρη η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, γι` αυτό υποσχόμαστε να δουλέψουμε. Και δεν το υποσχόμαστε απλά. Το κάναμε πράξη όλα τα προηγούμενα χρόνια και το κάνουμε και τώρα, στο μεσοδιάστημα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, χωρίς να περιμένουμε τίποτα.

Κάθε μέρα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ βρίσκονται στο πλάι ανθρώπων του μόχθου που κινδυνεύουν να βγει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό, σε οικογένειες που πάνε να τους κάνουν έξωση. Σχεδόν δεν περνάει μέρα που να μην έχουμε παραδείγματα αποτροπής τέτοιων εξελίξεων κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση σωματείων, φορέων και του ΚΚΕ. Χωρίς να περιμένουμε τίποτα μπαίνουμε μπροστά στη μάχη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, με υποχρεωτικά μέτρα ασφάλειας στη δουλειά.

Αυτό σημαίνει 100% μαχητική - λαϊκή αντιπολίτευση. Και τέτοια αντιπολίτευση δεν μπορεί να περιμένει ο λαός της Μαγνησίας ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που θα συνεχίσουν να δίνουν συναίνεση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε από τα λεγόμενα «μικρά κόμματα», κόμματα μίας χρήσης στην πραγματικότητα.

Πόσες φορές το έχουμε δει έως τώρα; Κόμματα χωρίς καμία κοινωνική αναφορά, χωρίς καμία παρουσία στους αγώνες του λαού μας όπως η «Πλεύση» της κ. Κωνσταντοπούλου, χωρίς ούτε ένα αναγνωρίσιμο στέλεχος σε κάθε περιοχή, να «φουσκώνουν» από την υπερπροβολή που τους χαρίζει σε μια δεδομένη χρονική στιγμή το σύστημα, να καταγράφουν μια «χρήσιμη» για το σύστημα παρουσία στη Βουλή για 1-2 τετραετίες. Και στη συνέχεια να εξαφανίζονται και τα στελέχη τους να βρίσκουν στέγη από εδώ και από εκεί. Πρόκειται όχι μόνο για χαμένη ψήφο, αλλά και για χαμένο χρόνο για τον λαό και τη νεολαία μας.

Μόνο μαζί με το ΚΚΕ μπορούμε να δημιουργήσουμε ρωγμές στον αρνητικό συσχετισμό. Ολα αλλάζουν όταν το αποφασίζουν με τη δράση τους οι πολλοί!

Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στο σύστημα. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική. Γιατί στο δίλημμα «ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους» επιλέγουμε τις ζωές μας, παλεύοντας ενάντια στα μικρά και μεγάλα «Τέμπη» που ζει κάθε μέρα ο λαός. Γιατί κόντρα στη μιζέρια και στο «τίποτα δεν γίνεται», το ΚΚΕ αναδεικνύει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας στη δουλειά, στη μόρφωση, στην Υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στον Πολιτισμό, στην προστασία της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος.

Γιατί έχει μέτωπο στον φασισμό και στο θερμοκήπιό του, το σύστημα της εκμετάλλευσης. Δεν δίνει συγχωροχάρτια ντροπής στους ναζί, όπως κάνουν άλλα κόμματα.

Γιατί έχει Πρόγραμμα εξουσίας - διακυβέρνησης με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας, πραγματικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγεται. Γιατί στη σημερινή βαρβαρότητα υπάρχει διέξοδος για τα συμφέροντα του λαού, στη σύγκρουση και την ανατροπή του σάπιου, διεφθαρμένου συστήματος. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με ΚΚΕ δυνατό!

 Καμία ψήφος στο ΚΚΕ δεν πρέπει να πάει χαμένη στην αποχή, ούτε να σκορπίσει δεξιά και αριστερά.

Το βήμα που κάναμε στις 21 Μαΐου μπορεί τώρα να γίνει άλμα. Με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, με δυνατό τον λαό και το κίνημά του, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη.

Οσοι το τολμήσατε, κάντε το ξανά. Είδατε ότι δεν είστε μόνοι σας. Και όσοι το σκεφτήκατε και διστάσατε, έχετε άλλη μια ευκαιρία για να κάνετε τη σωστή επιλογή. Την επιλογή της δύναμης, του αγώνα και της ελπίδας για τον λαό!

ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!