ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας και  η πραγματικότητα της Μαγνησίας

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας
Η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας και  η πραγματικότητα της Μαγνησίας

Στον φανταστικό κόσμο που προβάλλεται στις  τηλεοπτικές διαφημίσεις της ΝΔ για τα έργα της στην Θεσσαλία όλα είναι ωραία.

Στην πραγματικότητα της Μαγνησίας όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ:

Δρομολογήθηκε η ηλεκτροκίνηση Βόλου-Λάρισας. Έτσι καταργείται το «S» στη Νέα Ιωνία.

Παραχωρήθηκε η μεγάλη έκταση (περίπου 80+ στρέμματα) της Βαμβακουργίας και δρομολογήθηκε η δημιουργία φοιτητικών εστιών και άλλων υποδομών από το Πανεπιστήμιο.

Χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή των νέων κτηρίων των πολιτικών μηχανικών και των μηχανολόγων του ΠανεπιστημίουΘεσσαλίας (κάτω από τα ΚΤΕΛ).

Δόθηκε  η Κίτρινη Αποθήκη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ στο ισόγειο θα στεγαστεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε, με τις πολιτικές της για την παιδεία, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το πιο επιτυχημένο υπόδειγμα συμβολής στην ανάπτυξη της περιφέρειάς μας με εκατομμύρια ευρώ τρέχουσες επενδύσεις σε υποδομές, με συμβολή στην καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις της τάξης εκατομμυρίων ευρώ και με τη ταχύτερη ανάπτυξη στα ερευνητικά αποτελέσματα στη χώρα.

Ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η έρευνα σκοπιμότητας για τις Συνδυασμένες Μεταφορές Θεσσαλίας-Μαγνησίας (120 χιλ., οι 40 από το Υπουργείο Υποδομών).

Χρηματοδοτήθηκε η μελέτη με 1,099 εκατομ. €.το 2018 για την οδική είσοδο της πόλης (από Μπουρμπουλήθρα μέχρι Λαρίσης) και από το ΠΔΕ του Υπουργείου Υποδομών ο Δήμος Βόλου με το ποσό των 1,6 εκ. € για την κατασκευή τεσσάρων (4)  κυκλικών  κόμβων.

Εφοδιάστηκε το νοσοκομείο του Βόλου με Μαγνητικό τομογράφο και εξοπλισμό από το ΠΔΕ για πρώτη φορά, έργο των 4.000.000  €.

Δρομολογήθηκε η πρόσληψη 16 θέσεων μονίμων γιατρών στο νοσοκομείο του Βόλου (η ΝΔ τις μείωσε σε 12 και προχώρησαν οι μισές).

Δημιουργήθηκαν πέντε ΤΟΜΥ (2 στον Βόλο και από μία σε Ιωλκό, Ν.Αγχίαλο και Αγριά) με πολύ μεγάλα προβλήματα στελέχωσης σήμερα.

Ο Βόλος, όπως και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας, ωφελήθηκαν με πολλά εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» που χρηματοδοτεί έργα των δήμων, που ακόμη εκτελούνται.

Τι «κόλλησε» ή σταμάτησε με τη ΝΔ:

Σταμάτησε  την έρευνα σκοπιμότητας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  για τις Συνδυασμένες Μεταφορές Θεσσαλίας-Μαγνησίας.

Έχει αφήσει ημιτελή τον Περιφερειακό του Βόλου και ακόμη δεν υπάρχει είσοδος-έξοδος.

Σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στη βελτίωση του οδικού κυκλώματος Πηλίου ιδιαίτερα στην πλημμυρική του θωράκιση.

Ο σταθμός του ΟΣΕ δεν λειτουργεί πλέον με προσωπικό, όλες οι υπηρεσίες  μεταφέρθηκαν στη Λάρισα.

Σταμάτησε το μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά

Υποβάθμισε και απαξίωσε τα ΕΛΤΑ.

Αφήνει υποστελεχωμένα τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) (και περνούν μήνες μέχρι να εξεταστούν οι ανάπηροι).

Ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει το Λιμάνι.

Αποδέχεται τις εγκαταστάσεις LNG μέσα στον Παγασητικό που αποτελούν κίνδυνο, κοντά στις κατοικημένες περιοχές που υπάρχουν σε όλη την ακτογραμμή μας.