ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεϊκόπουλος και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Δήμαρχο Αλμυρού

Μεϊκόπουλος και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Δήμαρχο Αλμυρού
 
 
Γόνιμη και παραγωγική ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο.
 
Ο υποψήφιος Βουλευτής επισκέφθηκε τον Δήμαρχο κατά την περιοδεία του στον Αλμυρό και συζήτησε μαζί του για τα υπαρκτά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος αλλά και για τα κρίσιμα θέματα της αυτοδιοίκησης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρώην Δήμαρχος και Αναπλ. Συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλμυρού κ. Στέργιος Κοντογεωργάκης και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Σταύρος Κατσούρας.
 
Η σημασία της επάρκειας τεχνικού, επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού στους Δήμους για την υλοποίηση των κρίσιμων έργων αναδείχθηκε για μία ακόμα φορά κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Όπως επεσήμαναν οι παρευρισκόμενοι, κονδύλια μπορεί να εξασφαλίζονται ωστόσο η έλλειψη επαρκούς προσωπικού δημιουργεί καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες στην ολοκλήρωση των έργων που πολλές φορές οδηγούν και σε κίνδυνο απένταξης από τα χρηματοδοτικά προγράμματα.
 
Ο υποψήφιος Βουλευτής επεσήμανε ότι την τελευταία τετραετία έχει προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με αποκλειστικό περιεχόμενο την ανάδειξη του προβλήματος υποστελέχωσης νευραλγικών υπηρεσιών των Δήμων της Μαγνησίας, όπως οι τεχνικές υπηρεσίες. Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να μην ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό των Δήμων της περιοχής δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της αυτοδιοίκησης και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
 
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει ως κεντρικούς άξονες στις Προγραμματικές του δεσμεύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού:
• Την εξασφάλιση της οικονομική ευρωστίας των Δήμων.
• Την ενίσχυση των Δήμων με τους αναγκαίους πόρους.
• Την εξασφάλιση της επιχειρησιακής ικανότητα των Δήμων.
• Το σεβασμό στις πολιτιστικές/ιστορικές ιδιαιτερότητες του κάθε Δήμου.
• Το σεβασμό στα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά του κάθε Δήμου (ορεινότητα, νησιωτικότητα, χιλιομετρική απόσταση από αστικά κέντρα κ.α.).
• Τον αποφασιστικό διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
• Την ενίσχυση των θεσμών και των μηχανισμών της αυτοδιοίκησης με αποτελεσματικά μέσα (κονδύλια, προσλήψεις).
Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρα και για το λόγο αυτό στοχεύουμε στην ουσιαστική ενίσχυση και ανάδειξη της».