ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Η Ν.Δ. εξαπατά το λαό και καρπώνεται δικά μας έργα

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Η Ν.Δ. εξαπατά το λαό και καρπώνεται δικά μας έργα

Από ΕΡΤ Βόλου

«Εξανέστη» ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία με την πρακτική της Ν.Δ., «να καρπώνεται δικά μας έργα» και σήμερα έδωσε συνέντευξη Τύπου παρουσία των υποψηφίων βουλευτών, μελών της Ν.Ε. του κόμματος, αλλά και των, Γιώργου Σταμπουλή και Παντελή Σκάγιαννη, που ανήκουν στο think tank που συνέταξε το πρόγραμμα του κόμματος.

Η συντονίστρια της Ν.Ε., Βανέσσα Κατσαρδή, στην εισήγησή της επισήμανε ότι η Ν.Δ. «Παραπλανά συστηματικά τους πολίτες και καρπώνεται έργα του ΣΥΡΙΖΑ». Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει 200 εκ. Ευρώ για έργα στη Μαγνησία και αναρωτήθηκε ποιο νέο έργο σχεδίασε και υλοποίησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Επιπλέον τόνισε ότι η συνέντευξη δίνεται για να πληροφορηθεί ο κόσμος το έργο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε επικοινωνηθεί στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και να αποκαλυφθεί η αλήθεια.,

Ο υποψήφιος βουλευτής, Αλ. Μεϊκόπουλος, επισήμανε ότι από τον πολιτικό διάλογο απουσίασε η προγραμματική διάσταση των κομμάτων και επισήμανε ότι για το brain drain που τόσο συζητείται ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στο σχεδιασμό της «Τεχνόπολης Ιάσων» στο κτίριο της Κίτρινης Αποθήκης, χρηματοδοτώντας το έργο με 10.500.000 από το Π.Δ.Ε., και το έργο έχει βαλτώσει. Επίσης ανέφερε ότι εξασφαλίστηκαν 55 εκ. Ευρώ για να γίνουν τα δύο κτίρια της Πολυτεχνικής Σχολής του Π.Θ. Ενώ υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να διπλασιάσει τον προΫπολογισμό για την γ’θμια εκπαίδευση και να διπλασιάσει τα μέλη ΔΕΠ.

Η υποψήφια Κατερίνα Παπανάτσιου αναφέρθηκε στο έργο της αξιοποίησης του χώρου της Βαμβακουργίας για να γίνουν εστίας και άλλες δομές του Π.Θ. Που τώρα καρπώνεται η Ν.Δ. Όπως και άλλα έργα, όπως το Δημοτικό Θέατρο, εκτάσεις του λιμανιού ακόμα παραμένουν στην Κτηματική και δεν έχουν παραδοθεί στο δήμο. Τι συμβαίνει άραγε, αναρωτήθηκε. Υπενθύμισε ότι ο κ. Σκυλακάκης πλέον παραδέχθηκε ότι στο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας δεν «χωράνε όσα έχει εξαγγείλει η Ν.Δ.». Επανέλαβε ότι «η Ν.Δ., εξαπατά τους πολίτες και υπαρπάζει την ψήφο τους. Μην τους πιστεύετε επειδή σας τάζουν ένα αυλάκι και άνα δρόμο.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρθηκε στα ποσά που δόθηκαν μέσω ευρωπαίκών προγραμμάτων και όχι μόνο για έργα υποδομών σε δήμος αλλά και για αποζημιώσεις από πλημμύρες, αλλά και στα σημαντικό ΄ργο της ηλεκτροκίνηση Βόλου-Λάρισας.

Η Θάλεια Στάχτου επισήμανε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να επιτρέψουν την παντοδυναμία της Ν.Δ., ενώ επιπλέον αναφέρθηκε στα ελάχιστα ποσά που έχουν δοθεί γιαυγεία και παιδεία.

Ο Ματθαίος Δραμητινός αναφέρθηκε στο έργο που έγινε στο Νοσοκομείο του Βόλου την τριετία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας που προχωρά η Ν.Δ, με την πανδημία να έχει συμβάλλει στο να «πατήσει για λίγο φρένο». Τόνισε ότι δεν αποδέχεται ο Έλληνας να έχει πληρώσει για να γίνουν τόσα έργα υποδομής στο χώρο της υγείας και τώρα να έλθουν να τα καρπωθούν ιδιώτες και τόνισε ότι η Ελλάδα δαπανά το μικρότερο ποσό ανά κάτοικο στην Ευρώπη στον τομέα της υγείας. Τέλος επισήμανε ότι «το δικό μας ΕΣΥ στηρίζεται σε πλήρως δημόσιο σύστημα υγείας»

Ο Χαρ. Αραμπατζής αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της Κάρλας που ξεμπλόκαρε επί ΣΥΡΙΖΑ ενώ επισήμανε ότι το σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ που κατέθεσε η Ν.Δ. , δεν ήταν προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα για τον αγροτικό τομέα και το περιβάλλον.

Π. Σκάγιαννης: Οχι στην ιδιωτικοποίηση ναι στις υποπαραχωρήσεις αναφορικά με το λιμάνι του Βόλου

Ο κ. Σκάγιαννης ανέφερε ότι το λιμάνι του Βόλου είναι μια στρατηγική υποδομή, το τρίτο εμπορικό λιμάνι στη χώρα και δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί με τους όρους που θέτει η Ν.Δ.
«Η ιδιωτικοποίηση εξυφαίνεται χωρίς διαβούλευση με τητοπική κοινωνία. Εδώ έχουμε ΤΑΙΠΕΔ που αποφασίζει και διατάζει και ξεπουλά το λιμάνι». Τάχθηκε υπέρ των υποπαραχωρήσεων, πρακτική που έχει υιοθετήσει το 93% των ευρωπαϊκών λιμανιών και τόνισε ότι στη σύμβαση που δημοσιοποιήβθηκε θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται δεσμευτικοί όροι για τους επενδυτές αναφορικά με την ανάπτυξή του.

«Το κτίριο ΙΑΣΩΝ εμείς λέμε ότι θα πρέπει να εξαιρεθεί, όπως έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα του πάρκου του Αγίου ΙΚωνσταντίνου παραμένει ανοιχτό. Αν πάτε στην πρόσκληση για τις εταιρείες, έχει κάτι παραγράφους που λεει ότι τα σχετιζόμενα με τη γη θα ξανασυζητηθούν. Από ΟΛΒ όλα έχουν φυγει και κάπου είναι κωλυμμένα. Μήπως περιμένουν το ικλείσιμο των συζητήσεων ιδιωτικοποίησης για να δουν τι θα κάνουν».

Τέλος τόνισε ότι στους ιδιώτες επενδυτές πρέπει να παραχωρηθεί μόνο όσο απαιτείται ενώ τόνισε ότι οι διοικήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν μεγαλύτερο κύκλο εργασιών και κέρδη από ο,τι επί Ν.Δ.

«Είναι και ηθικό το θέμα Μιχάλη Μιτζικού»

Σχολιάζοντας το θέμα ορισμού του δημάρχου Ν. Πηλίου και νομικού, Μιχάλη Μιτζικού ως δικαστικού αντιπροσώπου, επισημάνθηκε ότι και νόμιμος να είναι ο ορισμός του, ο ίδιος δεν θα έπρεπε να το αποδεχθεί και να υποβάλλει εξαίρεση. ι»Μιλάμε για καταφανή προσπάθεια επιρροής του εκλογικού αποτελέσματος» επισήμανε η κ. Κατσαρδή, ενώ η κ. Χρυσοβελώνη επισήμανε ότι το θέμα είναι και ηθικό. «Όταν δεν έχεις ασκήσει μαχόμενη δικηγορία όταν υπάρχουν νέοι δικηγόροι που θα ωφελούνταν από το διορισμό τους, είναι και θέμα ηθικό», τόνισε.