ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Τον φόβο τους μπορεί το ΚΚΕ να τον κάνει πραγματικότητα με 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση"

"Τον φόβο τους μπορεί το ΚΚΕ να τον κάνει πραγματικότητα με 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση"

Ξεπερνώντας δισταγμούς και διλήμματα και πιστός στους αγώνες του για μια καλύτερη και δίκαιη ζωή, ο κόσμος της Νέας Ιωνίας έδωσε μαζικό παρών στην συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ ενόψει της εκλογικής μάχης της ερχόμενης Κυριακής 25 του Ιούνη, στην πλατεία στην διασταύρωση των οδών Πλαστήρα και Παπάγου, με βασικό ομιλητή τον Βασίλη Μεταξά υποψήφιο βουλευτή του κόμματος.

Όπως τόνισε έχουμε κάθε λόγο να προχωράμε με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία  για να δώσουμε τη νέα εκλογική μάχη στις 25 του Ιούνη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Στις εκλογές του Ιούνη με έναν άδικο εκλογικό νόμο, που κλέβει έδρες για να τις χαρίσει ως μπόνους  στο πρώτο κόμμα, το επόμενο θετικό βήμα θα είναι το ΚΚΕ να κρατήσει και να αυξήσει τις έδρες, που μας έδωσε ο λαός με ένα πιο μεγάλο εκλογικό ποσοστό. Να ακυρώσουμε το σχέδιό τους με το νέο εκλογικό νόμο να κλέψουν έδρες από το ΚΚΕ. Να ακυρώσουμε την προσπάθειά τους να κλέψουν την έδρα του ΚΚΕ στη Μαγνησία.

Ο Βασίλης Μεταξάς σημείωσε ότι αυτό που έλεγε προεκλογικά το ΚΚΕ, ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή είναι σήμερα κατανοητό και αποδεκτό από τους περισσότερους. Σήμερα το εκβιαστικό δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας, κυβέρνηση ΝΔ ή προοδευτική κυβέρνηση, έχει καταρρεύσει μαζί με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικό κόμμα με την στάση του και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση “ξέπλυνε” την πολιτική της ΝΔ και τελικά την τροφοδότησε και με δεκάδες χιλιάδες ψήφους. Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν έμαθε από την πορεία του, ζήτημα για το οποίο ασφαλώς δεν είχαμε αυταπάτες ότι θα το κάνει, αλλά συνεχίζει τον βρώμικο ρόλο του.

Αυτό που μετράει, τόνισε στην συνέχεια, στις εκλογές του Ιούνη, είναι πόσο δυνατό θα βγει το ΚΚΕ το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα μπορεί να κάνει μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στην στρατηγική που αυτή θα εφαρμόσει.

Το ΚΚΕ δεν σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή  των μεγάλων αγώνων την περιοχής μας για το περιβάλλον. Απέναντι στους εκπροσώπους της καρκινογόνους καύσης σκουπιδιών και της καταστροφικής επένδυσης LNG στον Παγασητικό κλπ. Δεν θα σταματήσει να παλεύει για να δοθεί η έκταση στις Νηές στους κατοίκους και τον λαό. Έκανε και θα κάνει ακόμα πιο δυνατή την απαίτηση να φύγουν οι βάσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ από το Στεφανοβίκειο και το «Γεωργούλα».

Μπορούμε λοιπόν να πολλαπλασιάσουμε τις εστίες πάλης και διεκδίκησης με πιο δυνατό ΚΚΕ, αφού δεν είναι παντοδύναμοι, αλλά φοβούνται την εργατική – λαϊκή ανασύνταξη και τον οργανωμένο λαϊκό αγώνα. Και αυτό τον φόβο τους μπορεί το ΚΚΕ να τον κάνει πραγματικότητα και στη Μαγνησία, με 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση. Εκεί είναι η μόνη ελπίδα.