ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι πέντε νέοι βουλευτές της Μαγνησίας μετά το χθεσινό αποτέλεσμα

Οι πέντε νέοι βουλευτές της Μαγνησίας μετά το χθεσινό αποτέλεσμα
Από τη Μαγνησία εκλέγονται βουλευτές οι Χρ. Τριαντόπουλος, Ζέττα Μακρή και Χρ. Μπουκώρος από τη ΝΔ, ο Αλ. Μεϊκόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Βασ. Μεταξάς από το ΚΚΕ

Μετά την απώλεια μιας έδρας, η Μαγνησία θα εκπροσωπηθεί από πέντε βουλευτές έναντι έξι που εξέλεξε το 2019.

Σύμφωνα με την κατανομή των εδρών στο 98,08% που έδινε το Υπουργείο Εσωτερικών χθες στις 23.00, η Ν.Δ. εκλέγει τρεις βουλευτές στη Μαγνησία. Στα βουλευτικά έδρανα του κυβερνώντος κόμματος θα καθίσουν οι Χρήστος Τριαντόπουλος, Ζέττα Μακρή και Χρήστος Μπουκώρος.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ενώ από το ΚΚΕ που επιστρέφει στη Βουλή εκλέγεται ο Βασίλης Μεταξάς.

Η ορκωμοσία των νέων βουλευτών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί και την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ΄ (εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα συνέλθει για την εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την εκλογή των αντιπροέδρων του σώματος καθώς και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.

Η πρώτη, αυτή, φάση της νέας τετραετίας, θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 84) και τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 141) η κυβέρνηση οφείλει, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, να εμφανιστεί στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, μετά τη συζήτηση των προγραμματικών της δηλώσεων. Η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης αναμένεται να διεξαχθεί μερικές ημέρες μετά την ορκωμοσία των βουλευτών και την εκλογή του προεδρείου της Βουλής, και θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας συζήτησης, με την ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

πηγή: taxydromos.gr