ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ίδρυση και λειτουργία νέων ειδικοτήτων στο ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου

Ίδρυση και λειτουργία νέων ειδικοτήτων στο ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου

«Ίδρυση και λειτουργία νέων ειδικοτήτων στο Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου»

Δημοσιεύθηκε στις 23/6/2023 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπ’ αριθ. Φ20/68135/Δ4 Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία Καθορίζονται οι Τομείς και Ειδικότητες ανά Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.- Π.ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2023-2024.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Βελεστίνου, ιδρύεται η ειδικότητα «Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών», η οποία και θα ενταχθεί στον τομέα Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος

Συνολικά στο σχολείο λειτουργούν οι ακόλουθοι τομείς:

  • Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος Με ειδικότητες

    - Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής

    - Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

  • Διοίκησης και Οικονομίας

    Με ειδικότητες
    -Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών -Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων

  • Πληροφορικής Με ειδικότητα

    - Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

    Η λειτουργία στο ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου της νέας ειδικότητας «Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών» αλλά και η ενεργοποίηση της λειτουργίας της ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» θα ξεκινήσουν από το σχολικό έτος 2023-2024 για την Γ’ τάξη. και μπορούν να εγγραφούν – όταν ξεκινήσει η διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών - προαχθέντες μαθητές από τη Β’ τάξη αλλά και απόφοιτοι της Γ’ τάξης των τομέων, «Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος» και «Διοίκησης και Οικονομίας» αντίστοιχα.

Νεότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή των μαθητών στο νέο Π.ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου θα δημοσιευτούν σε επόμενο Δελτίο Τύπου και όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών.

Ο Διευθυντής

Βάιος Λιαπόπουλος