ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υπέρβαση των αθλητών του ΣΔΥ Βόλου στον Olympus Mythical Trail

Συμμετοχές σε 3 ακόμη αγώνες
Υπέρβαση των αθλητών του ΣΔΥ Βόλου στον Olympus Mythical Trail

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο 2 Ιουλίου δόθηκε στην τοποθεσία Λάκκος Λιτοχώρου η εκκίνηση του πιο περιπετειώδη αγώνα του Ολύμπου, Salewa Olympus Mythical Trail, και η δοκιμασία των 149 ultra trail runners από 17 χώρες μόλις ξεκίνησε.

Όλοι είχαν περιθώριο 34 ωρών, δηλαδή ως τις 10.00 το πρωί της Κυριακής, για να ολοκληρώσουν τη διαδρομή των 110 χιλιομέτρων που έχει τόσο σκληρά χαρακτηριστικά: μεγάλη ανάβαση (7.200 μέτρα), αντίστοιχη κατάβαση, μεγάλο ποσοστό μονοπατιών (89%), μεγάλο μέσο υψόμετρο (1.496 μέτρα), σκληρό τερέν, παρατεταμένη έκθεση των αθλητών σε αλπικό περιβάλλον, μέγιστο υψόμετρο τα 2.905 μέτρα, απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες που φέτος δεν παρουσιάστηκαν αλλά οι συμμετέχοντες έφεραν τον απαραίτητο εξοπλισμό, μεγάλη διάρκεια κίνησης σε συνθήκες σκότους. Φέτος η διαδρομή έγινε ακόμη δυσκολότερη και είχε μερικά χιλιόμετρα επιπλέον μετά τις αλλαγές που έγιναν, με κυριότερη την προσθήκη της Καρυάς ως κεντρικό σταθμό.

88 από τους 159, ήταν οι δρομείς που κατάφεραν να τερματίσουν. Ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης, αθλητής-μέλος του ΣΔΥ Βόλου, πραγματοποίησε εκπληκτικό αγώνα - υπέρβαση, καθώς ακριβώς 7 ημέρες πριν είχε τρέξει και τον Olympus Ultra 71 χιλιομέτρων όπου είχε καταλάβει την 7η θέση. Αυτή τη φορά στον Salewa Olympus Mythical Trail τερμάτισε στην 5η θέση με χρόνο 19 ώρες 53:34. Αναγνωρίζοντας τον μεγάλο αγώνα του 4ου Εμμανουήλ Αρμουτάκη (19:53:24) με τον οποίο για πολλές ώρες έτρεχαν μαζί ή αλληλοπροσπερνούνταν, ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης σταμάτησε λίγο πριν τον τερματισμό μη θέλοντας να διεκδικήσει την 4η θέση.



Πολύ μεγάλη ήταν η προσπάθεια στον Salewa Olympus Mythical Trail του Θανάση Αλεξίου ο οποίος πέρυσι τερμάτισε τον αγώνα, ενώ στο ιστορικό του έχει καταγράψει εντυπωσιακούς αγώνες όπως ήταν τα 263 χιλιόμετρα σε 71 ώρες και 3 λεπτά στο Frozen Peaks Panorama στο Νευροκόπι το 2021. Αυτή τη φορά ο Θανάσης Αλεξίου δεν τερμάτισε τον Mythical, καθώς ένα διάστρεμμα στο 45ο χιλιόμετρο αρχικά δεν στάθηκε αρκετό για να σταματήσει άμεσα τον ultra trail runner του ΣΔΥΒ, κάτι που τελικά έκανε μερικές ώρες αργότερα, στο 73ο χιλιόμετρο όπου δεν συνέχισε. Εθελοντής στον Salewa Olympus Mythical Trail ήταν από τον ΣΔΥΒ ο Χριστόφορος Βάτσας, που και αυτός έζησε τις μοναδικές στιγμές του αγώνα.

Και σε Μαμαλή, Κασσανδρινό, Σπερχειάδα

Ο αγώνας 12 χιλιομέτρων "Kassandrino – ορεινές διαδρομές" έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 1 Ιουλίου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, και 6 ήταν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου που έτρεξαν. 15ος τερμάτισε ο Ιωάννης Φιλομούζης με 1:08:48, 6ες μαζί η Κατερίνα Τσιτσιλίδα και η Αφροδίτη Ροντογιάννη με 1:31:54, 48ος ο Κωνσταντίνος Καλαγκάνης 1:31:56, 10η η Γεωργία Ζουρνατζόγλου 1:47:41, 52ος ο Ντίνος Πεταλωτής 1:47:50.

Το Mamali Trail Run 2023 έγινε το πρωί της Κυριακής 2 Ιουλίου με επίκεντρο την κορυφή Μαμαλή Ελασσόνας όπου ήταν η εκκίνηση και ο τερματισμός του ορεινού αγώνα σε υψόμετρο 1424 μέτρων. Πλούσια ήταν η συμμετοχή και η συγκομιδή για τους αθλητές του ΣΔΥΒ, ενώ άξια αναφοράς επίσης είναι η 2η θέση στη γενική κατάταξη γυναικών για την προπονήτρια του ΓΣ Βόλου Ματίνα Λίντζου που τερμάτισε τα 5 χιλιόμετρα σε 38:40. 6ος γενικής στα 15 χιλιόμετρα και 3ος στην κατηγορία από τον ΣΔΥΒ αναδείχθηκε στα 15 χιλιόμετρα ο Νίκος Βαούτης. Μάλιστα ο 14χρονος γιος του Γιάννης έτρεξε στα 5χλμ και εντυπωσίασε παίρνοντας την 14η θέση με 35:59. Στα 15 χιλιόμετρα, 11ος γενικής και 3ος στην κατηγορία ακολούθησε ο Κώστας Σεϊχανίδης με 1:41:54. Στην 15η θέση τερμάτισε ο Χρήστος Βαλιάντζας (6ος κατηγορίας) με 1:45:33, στην 83η θέση ο Γιώργος Παπαϊωάννου με 2:23:11, στη 18η θέση στις γυναίκες η Κάλλη Σαράφη με 3:21:14.

Αγωνιστική συμμετοχή υπήρξε και στην ποδηλασία. Στο Hellenic xco & xce Cup 2023 που έγινε το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου στην Πίστα Motocross Σπερχειάδας, ο Γιάννης Κλόκας ανέβηκε στο βάθρο με τη 2η θέση την Κυριακή στο XCO, ενώ το Σάββατο στο XC Eliminator ήταν 5ος.

Έξι χρόνια από την απώλεια του Δημήτρη Κοντογιάννη - ανακοίνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου
 
Έξι χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που χάσαμε τον πρόεδρό μας, τον άνθρωπο που τίμησε τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου στον μέγιστο βαθμό, τον δάσκαλό μας που ήταν και θα είναι συνυφασμένος με τον ΣΔΥΒ, που επί 9 δεκαετίες μετέφερε το μήνυμα τη δια βίου άθλησης σε όλο τον κόσμο και έγινε το παράδειγμα για μίμηση σε όλους μας. Τον Δημήτρη Κοντογιάννη που χάρη σε αυτόν, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έφτασε σε αυτό που είναι σήμερα.

Πάντα ως συνεχιστές του θα κινούμαστε στον δρόμο που ο Δημήτρης Κοντογιάννης χάραξε και μας δίδαξε!

Ως τις 19 Ιουλίου οι εγγραφές για τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας μας που διαφημίζει την Ελλάδα σε όλο τον πλανήτη είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, που θα διεξαχθεί για 40η φορά στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2023. Ως την Τετάρτη 19 Ιουλίου ο ΣΔΥΒ θα κάνει τις εγγραφές για τα μέλη του : κάθε Δευτέρα στα γραφεία του ΣΔΥ Βόλου στο Πανθεσσαλικό ώρα 19.00 ως 20.00, και κάθε Τετάρτη στο στάδιο ΕΑΚ Βόλου την ίδια ώρα. Εγγραφές γίνονται επίσης με τον ίδιο τρόπο για τον 17ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων (23-24 Σεπτεμβρίου), όπως και εγγραφές νέων μελών. Εναλλακτικοί τρόποι εγγραφής, όλες οι πληροφορίες και οι κανονισμοί, πληροφορίες για τη μετάβαση - διαμονή, δημοσιεύονται στη σελίδα του ΣΔΥΒ στο λινκ https://voloshalfmarathon.gr/sdyv. Εφόσον κάποιο μέλος αδυνατεί να ακολουθήσει κάποιον από τους παραπάνω τρόπους, μπορεί να επικοινωνεί για εγγραφή με τον Κώστα Παλάντζα, τηλ. 6993953012, ή να το αναθέσει σε άλλο μέλος-φίλο του.