ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Τα λάβαμε σήμερα ύστερα από δική μας αίτηση ενώ δεν είχανε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου, Νίκος Βουραζέρης μας εξήγησε ότι προφανώς υπήρξε παράλειψη και θα ανακοινώνονται κανονικά τα θέματα ημερησίας διάταξης προς τον κόσμο στα επόμενα συμβούλια.

Αναλυτικά

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 &  68 του Ν. 3852/2010, σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην  13η / 2023  Δημόσια ΤΑΚΤΙΚΗ   Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στο Βελεστίνο (έδρα του Δήμου) και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ρήγα Φεραίου, την  Πέμπτη 6 Ιουλίου  2023   και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη  αποφάσεων,  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Λήψη απόφασης για την έγκριση της 12ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού 2023 & Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος 2023 Δήμου Ρήγα Φεραίου (Α.Ο.Ε. 105 / 2023)

Λήψη απόφασης για την διαγραφή οφειλών ΤΑΠ από Βεβαιωτικούς Καταλόγους  και ακύρωσης προστίμων ΚΟΚ,  σύμφωνα με εισηγήσεις  της Οικονομικής Υπηρεσίας. 

Λήψη απόφασης για την έγκριση της 13-2023 Απόφασης του Δημοτικού Νομικού Προσώπου Δήμου Ρήγα Φεραίου, με θέμα : «Έγκριση- ψήφιση του απολογισμού έτους 2022».

Λήψη απόφασης για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού, με πέντε ημερομίσθια μηνών Ιουλίου-Αυγούστου 2023, για την κάλυψη πρόσκαιρων και εποχιακών αναγκών, σύμφωνα με το άρθρο 210 Ν. 3584/2007 και την περ. κ’ § 2 του άρθρου 12 του Ν.4071/2012.

Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου Ριζομύλου, στον Αθλητικό Σύλλογο «ΑΣΤΕΡΑΣ» Ριζομύλου, για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Λήψη απόφασης για την χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ». 

Λήψη απόφασης για την χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ». 

Λήψη απόφασης για τη δημοπράτηση έκτασης,  στη θέση «Κοτρώνι» του οικισμού Αγίου Δημητρίου της Κοινότητας Περιβλέπτου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για τη λειτουργία κτηνοτροφικής εγκατάστασης. (Σχετική η 1-2023 Απόφαση Κοινότητας Περιβλέπτου)

Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης του προαύλιου χώρου του Γυμνασίου- Λυκείου Καναλίων,  στον  Αθλητικό Σύλλογο Καναλίων, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης  του συλλόγου, την 26η Ιουλίου 2023. ( Σχετική η 3-2023 Απόφαση Κοινότητας Καναλίων).

Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης του προαύλιου χώρου του Παλαιού Γυμνασίου  Καναλίων , στην εταιρεία SMILE Loca Toys την Παρασκευή 14η Ιουλίου 2023,  για την πραγματοποίηση εκδήλωσης του Φεστιβάλ  Λίμνης Κάρλα, με τη συναυλία των Ελευθερία Αρβανιτάκη- Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης των παρακάτω χώρων, στον Πολιτιστικό  Σύλλογο «Αριστοτέλης» Στεφανοβικείου:  α) του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Στεφανοβικείου την 20ηΙουλίου 2023 , για την εκδήλωση 4o Summer Party και  β) του  χώρου της  πλατείας Στεφανοβικείου την 18ηΑυγούστου 2023, για την εκδήλωση «Παραδοσιακή – Λαϊκή Βραδιά ».

Λήψη απόφασης για το αίτημα του Συλλόγου Φίλων Νέων Αγίου Γεωργίου , περί της παραχώρησης του προαύλιου χώρου, του λεβητοστασίου και μιας αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου, από 27-6-2023 έως και 15-07-2023, για πραγματοποίηση εκδήλωσης.

Λήψη απόφασης για την έγκριση παραλαβής των μελετών από τον ανάδοχο της μελέτης με τίτλο «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΥΧΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ».

Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης, του γυμναστηρίου του Γυμνασίου Στεφανοβικείου, στον Σύλλογο Φίλων Ιαπωνικού Καράτε Στεφανοβικείου, για την αγωνιστική περίοδο 2022 -2023

Λήψη απόφασης για την παραχώρηση θέσης parking  σε δημότη, στο Κοινοτικό parking κάτω από την πλατεία της Κοινότητας Καναλίων. ( Σχετική η 2-2023 Απόφαση Κοιν. Καναλίων) .

Λήψη Απόφασης για την παραχώρηση χρήσης του προαύλιου του Δημοτικού Σχολείου Στεφανοβικείου , στον Α.Ε.Σ. «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» Στεφανοβικείου,  την Κυριακή 9-7-2023 για μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Λαϊκό Γλέντι του Διαγόρα».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου                                       

Νικόλαος Γεωργ. Βουραζέρης