ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετεκλογικό γλέντι του ΚΚΕ

Για την εκλογή βουλευτή του κόμματος στο Νομό Μαγνησίας
Μετεκλογικό γλέντι του ΚΚΕ

 

Πλατιά χαμόγελα και συγκίνηση για την άνοδο του κόμματος και την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή ξανά στον Νομό Μαγνησίας

Παρουσία δεκάδων μελών και φίλων του κόμματος πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην πλατεία του Μεταξουργείου το μετεκλογικό γλέντι του ΚΚΕ.

Διάχυτος ήταν ο ενθουσιασμός, οι αγκαλιές, τα πλατιά χαμόγελα,  και η συγκίνηση για την άνοδο του κόμματος και την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή ξανά στον Νομό Μαγνησίας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Απόστολος Ριζόπουλος Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Βόλου.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μεγάλο αγώνα που δόθηκε από μέλη, φίλους και οπαδούς του Κόμματος με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυσή του ΚΚΕ και την εκλογή βουλευτή στο Νομό.

Είπε συγκεκριμένα:

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους και εδώ στη Μαγνησία, που ενίσχυσαν με την ψήφο τους το ΚΚΕ.

Χαιρετίζουμε όλους αυτούς που έδωσαν τη μάχη μαζί μας.

Παρά τον καλπονοθευτικό ληστρικό νόμο των εκλογών στις 25 του Ιούνη το κόμμα μας  κατάφερε να ανέβει σημαντικά και σε ψήφους και σε ποσοστό, με περισσότερους βουλευτές στη μάχη, στο πλευρό του ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος.

Το κόμμα μας και εδώ στην περιοχή μας πρωτοστάτησε στους λαϊκούς αγώνες. Στάθηκε μπροστά στην οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων, έδωσε τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού μέσα στην πανδημία, ανέδειξε τις πραγματικές αιτίες των επιπτώσεων στο περιβάλλον από περιβαλλοντοκτόνα πολιτική όλων των κυβερνήσεων, την καύση σκουπιδιών, την εγκατάσταση Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στον Παγασητικό, την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις παρθένες περιοχές του Πηλίου και της Ανάβρας. Συνεχίζει να δίνει τη μάχη να σταματήσει η Μαγνησία να μετατρέπεται σε δολοφονικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στα Νατοϊκά σχέδια και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Αποκάλυψε τους κινδύνους απ’ όλα αυτά για το λαό της Μαγνησίας και τους πραγματικά κερδισμένους, που δεν είναι άλλοι παρά αυτοί που μετράνε τα κέρδη τους τσακίζοντας τα δικαιώματά μας, απειλώντας τις ζωές μας με νέα «Τέμπη».

Ο Απόστολος Ριζόπουλος στη συνέχεια της ομιλίας του κάλεσε το λαό να μην ξεγελαστεί από τις διακηρύξεις της νέας κυβέρνησης, ότι δήθεν η «ανάπτυξή» τους θα φέρει καλύτερες μέρες για τα λαϊκά στρώματα, λέγοντας ότι αυτά είναι παραμύθια και ότι τα έχουμε ξανακούσει! Χρόνια τώρα! Όμως η ζωή μας χειροτερεύει! Τώρα έχουμε πείρα!

Είπε ότι από αύριο η εργατική τάξη και οι λαϊκές δυνάμεις θα βρίσκονται απέναντι σε νέο γύρο επίθεσης με :

  • Την υλοποίηση των νέων μνημονιακών προαπαιτούμενων για την εκταμίευση των δόσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Συμφώνου Σταθερότητας.
  • Το πέρασμα στην αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, με νέες περικοπές, με ένταση της λιτότητας, στο όνομα των πρωτογενών πλεονασμάτων, κατ` απαίτηση της ΕΕ και για τον στόχο της «επενδυτικής βαθμίδας».
  • Το ενδεχόμενο μιας νέας οικονομικής κρίσης, τα προειδοποιητικά μηνύματα για την οποία ήδη υπάρχουν στις ΗΠΑ και την ΕΕ, ενώ η ελληνική καπιταλιστική οικονομία επιβραδύνεται. Ζητήματα που επισημαίνονται και στην Εαρινή Έκθεση της Κομισιόν και σε συστάσεις της Τράπεζας της Ελλάδας.
  • την επιδίωξη για μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, όπως και τις υπό ΝΑΤΟική ομπρέλα δρομολογούμενες αρνητικές διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά. 

Απέναντι σε όλα αυτά αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Όχι επειδή είναι σε εξέλιξη οι διεργασίες για την αναμόρφωση του χώρου που διεκδικούν, ούτε επειδή ουσιαστικά ταυτίζονται στα κύρια προγραμματικά ζητήματα. Αλλά γιατί αυτές οι εξελίξεις αποδεικνύουν τη βαθιά κρίση της σοσιαλδημοκρατίας ως αντίληψη ανέφερε ο κ. Ριζόπουλος και τόνισε ότι απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό, που ενισχύθηκε από την μοιρολατρία και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν αυτές οι δυνάμεις, απέναντι στα ακροδεξιά μορφώματα που θρέφει το ίδιο το σύστημα, το ΚΚΕ επιμένει ότι η ελπίδα για το λαό βρίσκεται στον δρόμο της σύγκρουσης με αυτήν την  πολιτική, με το καπιταλιστικό σύστημα, στον δρόμο της ανατροπής.

Συνεχίζοντας ο Απόστολος Ριζόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη των τοπικών εκλογών του Οκτωβρίου λέγοντας ότι το συνολικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει οι αστικές κυβερνήσεις  (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και τα στελέχη τους στις περιφέρειες και τους δήμους τα προηγούμενα χρόνια  έχει  διαμορφώσει την Τοπική Διοίκηση σε πιο ικανό και αποτελεσματικό μηχανισμό του κράτους, στην άσκηση της αντιλαϊκής πολικής σε τοπικό επίπεδο σε κάθε τομέα (μείωση κρατικής χρηματοδότησης, αύξηση της τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικότητα – εμπορευματοποίηση υπηρεσιών, ιδιωτικοποιήσεις, προώθηση επιχειρηματικών σχεδιασμών, ανατροπές εργασιακών σχέσεων, κ.ά.). Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι έκφραση αυτή της αντιλαϊκής πολιτικής είναι όσα συμβαίνουν στον Δήμο Βόλου. Υποδομές σε άθλια κατάσταση, έργα πολιτικής προστασίας (αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, πυροπροστασίας) ανύπαρκτα. Νερό «δηλητήριο» σε πολλές περιοχές. Επιδιώκουν να φορτώσει στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων το συνολικό λογαριασμό «κόστους» του νερού, ενώ επιταχύνονται οι σχεδιασμοί για την εκχώρηση των ΔΕΥΑ σε ιδιώτες. Τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, εργαζόμενοι δουλεύουν σε «συνθήκες γαλέρας».

Την ίδια στιγμή που βασικές λαϊκές ανάγκες είναι ακάλυπτες η δημοτική αρχή Βόλου στηρίζει επενδυτικά σχεδία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή μας:

  • Στηρίζει την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ
  • Παραδίδει δημοτική περιουσία στα πράσινα «αρπακτικά».
  • Ιδιωτικοποίησε τον ηλεκτροφωτισμό.
  • Στηρίζει την άκρως επικίνδυνη επένδυση υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Παγασητικό για τα αμερικανικά και εφοπλιστικά συμφέροντα.
  • Ικανοποίησε, μέχρι “τελευταίας δεκάρας”, τις ληστρικές απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ στη ΔΕΥΑΜΒ.
  • Αποδεσμεύει οικόπεδα «φιλέτα», στο κέντρο του Βόλου.
  • Ιδιωτικοποιεί και μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα την στάθμευση
  • Στηρίζει την μετατροπή της περιοχής μας σε αμερικανονατοϊκή βάση, υλοποιώντας την Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, που έβαλε την υπογραφή του ο ΣΥΡΙΖΑ και επεκτείνει η ΝΔ κ.ά. 

Τελειώνοντας ο κ. Ριζόπουλος δήλωσε: «Στη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που είναι μπροστά μας, μπορούμε να αποκαλύψουμε την ταύτιση που υπάρχει στην εφαρμογή της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής από δημοτικές και περιφερειακές αρχές που ανήκουν στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ ή τους δήθεν ανεξάρτητους ή τους λεγόμενους «αυτοδιοικητικούς». Έχουμε τη δυνατότητα να εκφραστεί μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών, νεανικών, λαϊκών δυνάμεων στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Να δώσουμε μια ακόμη μάχη κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα για την ικανοποίηση των πραγματικών σύγχρονων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων. Και σ’ αυτή τη μάχη σας καλούμε να είστε στο πλευρό του ΚΚΕ, της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ».

Οι χοροί και τα τραγούδια κράτησαν μέχρι αργά και φεύγοντας οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τρίτη 11/7 στις 8:00 μμ. στον Άγιο Νικόλαο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα πολεμικά τους σχέδια.