ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επικίνδυνη εμπλοκή της περιοχής μας στα αμερικανονατοϊκά σχέδια

Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί σε κινητοποίηση τον λαό της Μαγνησίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, την  Τρίτη 11 Ιουλίου και ώρα 8:00 μ.μ, στον Άγιο Νικόλαο
Επικίνδυνη εμπλοκή της περιοχής μας στα αμερικανονατοϊκά σχέδια

 

Μετρώντας αντίστροφα για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, οι εξελίξεις προειδοποιούν για νέα κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, επιτάχυνση των επικίνδυνων διευθετήσεων στην περιοχή της Ανατολική Μεσογείου, με «ομπρέλα» τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και μέσα απ` αυτά, αναθέρμανση των παζαριών για τα Ελληνοτουρκικά, για τα οποία θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες Μητσοτάκης και Ερντογάν.

Η Σύνοδος θα επιβεβαιώσει την αναβάθμιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία με νέο βαρύ οπλισμό, ενώ ανοίγει ο δρόμος για διμερείς «εγγυήσεις ασφαλείας» κρατών - μελών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, που σημαίνει νέοι «κόμποι» εμπλοκής στον πόλεμο και μεγαλύτερος κίνδυνος να γενικευτεί.

Η πολεμική ετοιμότητα 300.000 ΝΑΤΟικών περιμετρικά της Ρωσία και το αίτημα της Πολωνίας να φιλοξενήσει πυρηνικά του ΝΑΤΟ αποτελούν «ορόσημα» στην περαιτέρω κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όπου βαθαίνει η εμπλοκή και της Ελλάδας, με «οδικό χάρτη» τις δεσμεύσεις στη ΝΑΤΟική συμμαχία και την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις.

Η Αλεξανδρούπολη εξελίσσεται σε κομβικό λιμάνι για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού στην Ανατ. Ευρώπη, ενώ στον σχεδιασμό εντάσσεται και το λιμάνι του Βόλου, που στην ουσία μετατρέπεται σε «αμερικανικό έδαφος», για διεκπεραίωση στρατιωτικού υλικού αυτή την περίοδο ενάντια στη Ρωσία. Με δικούς τους ανθρώπους μέσα, θέτοντας υπό «επιτήρηση» τους εργαζόμενους εκεί, με προσωπικό που θα έχει πιστοποίηση να χειρίζεται εκρηκτικά και άλλα «επικίνδυνα υλικά», με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας - ΗΠΑ, που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώθηκε από τη ΝΔ, υπήρχε πρόβλεψη για όλες τις πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές να παίξουν ρόλο προγεφυρώματος για τους σκοπούς του ΝΑΤΟ.

Το γεγονός ότι αυτή η «ρήτρα» ενεργοποιείται αμέσως μετά τις εκλογές δείχνει την αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης, με «ζεστή την πλάτη» από τα άλλα κόμματα, να αναβαθμίσει κι άλλο την Ελλάδα ως πολεμικό ορμητήριο, με τεράστιους κινδύνους για τον λαό. Και ενώ τα σχέδια και οι ανταγωνισμοί ανεβαίνουν σε άλλη «πίστα», το ΝΑΤΟ επιταχύνει διευθετήσεις για την ενίσχυση και θωράκισή του απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Γι` αυτό, στη Σύνοδο θα συνεχιστούν τα παζάρια με την Τουρκία ώστε να αποδεχτεί την ένταξη της Σουηδίας, ενώ στο παρασκήνιο «δουλεύονται» παραχωρήσεις σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, που ανοίγουν κερκόπορτες για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και θα αποτελέσουν μέρος της ευρωατλαντικής ατζέντας στα Ελληνοτουρκικά.

Όπως έχει ήδη διαρρεύσει, στη Σύνοδο θα συζητηθεί η αναθεώρηση των «χωρικών χαρτών» του ΝΑΤΟ, όπου τα Στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλια αναφέρονται πλέον ως «Τουρκικά Στενά», ενώ η Κύπρος (κατά την προσφιλή τακτική των ΝΑΤΟικών) δεν θα αναφέρεται ονομαστικά αλλά θα υπάρχει μόνο ως συντεταγμένες στον χάρτη! Οι εξελίξεις αυτές ικανοποιούν πάγιες αξιώσεις της Τουρκίας, που δεν πρόκειται βέβαια να σταματήσουν εδώ.

Πάνω σ` αυτήν την κινούμενη άμμο προετοιμάζεται η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, με ανοιχτή ατζέντα. Η «καλή συγκυρία», για την οποία μιλάνε οι δύο πλευρές και οι ΝΑΤΟικοί τους «σύμμαχοι», δεν αφορά τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης που διαχρονικά ενώνουν τους δύο λαούς. Έχει να κάνει με την αποφασιστικότητα να προχωρήσουν διευθετήσεις με κριτήριο τα ΝΑΤΟικά συμφέροντα, επικίνδυνες για τους δύο λαούς.

Πριν καλά - καλά κλείσουν οι κάλπες, ένας καταιγισμός εξελίξεων διαμορφώνει μια νέα κατάσταση στην περιοχή, που θα τη «σφραγίσει» η Σύνοδος του ΝΑΤΟ. Τώρα αποκαλύπτεται γιατί αυτές οι εξελίξεις αποσιωπήθηκαν εντελώς στην προεκλογική αντιπαράθεση, επιβεβαιώνοντας την εκκωφαντική ομοφωνία της κυβέρνησης ΝΔ με τη συμπολιτευόμενη ευρωατλαντική αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλων.

Το «θερμόμετρο» ανεβαίνει και μαζί η ανάγκη να παρέμβει ο λαός δυναμικά στις εξελίξεις, παλεύοντας ενάντια στον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή, δυναμώνοντας την αλληλεγγύη με τον τουρκικό και τους άλλους λαούς, ενάντια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, που οδηγούν σε επώδυνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα συμβιβασμούς.

Αυτούς θα επιχειρήσει να «τρέξει» γρήγορα η κυβέρνηση της ΝΔ, ως «αναγκαία», «εθνικά ωφέλιμη» και «ρεαλιστική» πολιτική, με τη στήριξη όλων των κομμάτων που έβαλαν πλάτη για να φτάσουμε μέχρι εδώ.

Η Τ.Ε. Μαγνησίας  καλεί σε κινητοποίηση ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας την  Τρίτη 11/7/2023 και ώρα 8:00 μ.μ, στον Aγ. Νικόλαο. Απευθύνουμε κάλεσμα αγωνιστικότητας σε κάθε λαϊκή οικογένεια της Μαγνησίας και για την πάλη ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της περιοχής μας στα αμερικανονατοϊκά σχέδια. Ο λαός της περιοχής πρέπει να δυναμώσει την πάλη του, για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας και των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, για τον απεγκλωβισμό από τα σχέδια των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ.