ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργο του ΣΥΡΙΖΑ ο δρόμος στο Προμύρι

Εργο του ΣΥΡΙΖΑ ο δρόμος στο Προμύρι

ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΟΝ  ΣΥΡΙΖΑ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΜΥΡΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Προκειμένου οι πολίτες της Μαγνησίας να έχουν πλήρη εικόνα σχετικά με το έργο που αφορά την αποκατάσταση του δρόμου που συνδέει το Προμύρι Νοτίου Πηλίου με την Ιερά  Μονή του Αγίου Σπυρίδωνα, υπενθυμίζουμε ότι:

Με απόφαση του πρώην υπουργού Εσωτερικών  Αλέξη Χαρίτση υπογράφτηκε το 2019 η χρηματοδότηση του Δήμου Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας με το ποσό των 200.000€ σε βάρος των πιστώσεων του έργου: 2003ΣΕ05500005 Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας».

Επισημαίνεται ότι ο πρώην Δήμαρχος Ν. Πηλίου Ν. Φορτούνας είχε επισκεφθεί την πρώην υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη καταθέτοντάς  της  αίτημα αναφορικά με την αποκατάσταση της μοναδικής οδού πρόσβασης στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνα (οδικός άξονας Προμυρίου – Πλατανιά) η οποία είχε καταστραφεί από τις θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή.

Η κ. Χρυσοβελώνη αφού επεξεργάστηκε το αίτημα με τους αρμόδιους συνεργάτες της, συνέβαλε στην προώθηση του αιτήματος με αίσια έκβαση.

Από τότε έχει παρέλθει πολύ μεγάλο διάστημα απραξίας, παρά το ότι τα κονδύλια είχαν εξασφαλιστεί άμεσα.

Παρά την απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση, επικροτούμε την πρωτοβουλία αποπεράτωσής του έργου και ευελπιστούμε σύντομα να ολοκληρωθεί. 

Επισημαίνουμε πως ανάλογη ήταν η στάση του υπουργείου Εσωτερικών την περίοδο που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούσαν σε αυτό, όσον αφορά σε κάθε παρόμοιο αίτημα των δημάρχων της Μαγνησίας και των τοπικών κοινωνιών.