ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να μπει τέλος στην αγωνία χιλιάδων ωφελούμενων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Να μπει τέλος στην αγωνία χιλιάδων ωφελούμενων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας
Να ανταποκριθεί στην αγωνία των 25.000 ωφελούμενων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και να προχωρήσει στην ανανέωση της παράτασης του ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας με Ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
 
Ο Βουλευτής ανέφερε ότι οι διαβεβαιώσεις στελεχών της κυβέρνησης για νέα παράταση δεν αρκούν από μόνες τους για να καθησυχάσουν την αγωνία των απασχολούμενων τη στιγμή που δεν φαίνεται να προχωρά η υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ που αποτελεί και τη μόνη θεσμική εξασφάλιση για την παραχώρηση της παράτασης.
 
Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, τις τελευταίες ημέρες κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ ανακοινώνουν την εκ νέου παράταση του Προγράμματος στη συνέχεια όμως σπεύδουν να αποσύρουν τις ανακοινώσεις. Οι 25.000 ωφελούμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας βρίσκονται υπ’ ατμόν για τη συνέχιση της απασχόλησης τους καθώς από τις αρχές Ιουλίου (06/07/2023 συγκεκριμένα) έχουν αποστείλει Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ζητώντας την εκ νέου παράταση τουλάχιστον μέχρι και τη και τη λήξη των Αυτοδιοικητικών Εκλογών τον Οκτώβριο του 2023.
 
To Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 25.000 ωφελουμένων σε Δήμους, Περιφέρειες, ΚΚΠΠ, Υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων (ΔΠ2/2022) υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ ως μέρος των Κοινωφελών Δράσεων και αφορά την προώθηση της απασχόλησης στους ανωτέρω φορείς. Η διάρκεια του Προγράμματος είναι τετράμηνη και με την υπ. αριθμ. 3.1164/16-02-2023 ΚΥΑ των συναρμόδιων Υπουργείων το Πρόγραμμα πήρε παράταση για τέσσερις επιπλέον μήνες μετά από σχετικό αίτημα της ΚΕΔΕ και σύσσωμων των αυτοδιοικητικών φορέων.
 
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι: «Οι Δήμοι και αρκετοί φορείς του Δημοσίου καλύπτουν σήμερα μεγάλο μέρος των αναγκών νευραλγικών τομέων τους με εποχικό προσωπικό εξαιτίας της σημαντικής υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν σε μόνιμο προσωπικό. Η σημασία του Προγράμματος ενισχύεται καθώς βρισκόμαστε εν μέσω θερινής τουριστικής περιόδου και οι τουριστικοί Δήμοι έχουν αυξημένες ανάγκες ενώ η εκ νέου παράταση θα συμβάλει σημαντικά και στην έγκαιρη υλοποίηση τοπικών αναπτυξιακών έργων».