ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πιο δύσκολη μέρα - Τίποτα δεν τελείωσε

Η πιο δύσκολη μέρα - Τίποτα δεν τελείωσε

Πύρινη κόλαση σήμερα σε Βελεστίνο και Άγιο Γεώργιο με αποκορύφωμα έναν νεκρό άντρα 45 χρονών-κτηνοτρόφο στον Άγιο Γεώργιο.

Πλέον υπάρχει ανησυχία για την φωτιά στην περιοχή του Αερινού, όπως μας ενημερώνουν τοπικοί παράγοντες έχει πάρει ανατολική προς το παρόν κατεύθυνση, καίγοντας όμως περιμετρικά κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής.

Φωτογραφία αναγνώστη με τη φωτιά όπως φαίνεται μέσα από το Αερινό

Η φωτιά όπως φαίνεται από το Βελεστίνο

Δεν μπορούμε να γράψουμε ακόμα πολλά. Είναι ακόμα στη δράση και σε επιφυλακή άπαντες ενώ υπάρχουν ιδιαίτερα ενεργά μέτωπα γενικώς στην Μαγνησία με τους νεκρούς από τις πυρκαγιές να είναι συνολικά, δυστυχώς, δύο.

Κτηνοτροφικές και μελισσοκομικές μονάδες και ζώα κάηκαν, το ίδιο αμάξια και αγροτικά μηχανήματα, αγροτικές εκτάσεις γίναν στάχτη, απειλήθηκαν κι έπαθαν ζημιές σπίτια και οικήματα αλλά και στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, περιοχές και χωριά εκκενώθηκα με φόντο ένα δυστοπικό τοπίο και μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Άπαντες προσπαθούσαν να σβήσουν τις εστίες φωτιάς που ξεπηδούσαν από παντού εν μέσω καύσωνα και τον δυνατό-καυτό αέρα. Ο πρώτος συναγερμός δόθηκε για την φωτιά λίγο μετά τις 13:00 στο δρόμο από Βελεστίνο για Αερινό σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, τουλάχιστον αρχικά.

Χωρίς ρεύμα και νερό για ώρες το Βελεστίνο, αποκαταστάθηκαν λίγο μετά τις 9 στο μεγαλύτερο μέρος.