ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η κατάσταση με τις φωτιές στον Δήμο - Καίει η Μαγνησία

Η κατάσταση με τις φωτιές στον Δήμο - Καίει η Μαγνησία

Συνεχίζεται να καίει η φωτιά στα "ορεινά" του Αερινού σε εκτάσεις με πουρνάρια στη θέση "Μπλετσέικα" με την φωτιά να "φεύγει" προς Νέα Αγχίαλο, όπως μας ενημέρωσαν από τον Δήμο. Πρωινές ρίψεις και από αέρος. Μικρές αναζωπυρώσεις σε ήδη καμένο έδαφος ανάμεσα σε Βελεστίνο - Αερινό με άπαντες να είναι σε επιφυλακή καθώς οι συνθήκες είναι και πάλι δυσμενείς.

Συνεχείς εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκατασταθούν οι βλάβες σε Βελεστίνο και Άγιο Γεώργιο.

Η ΔΕΥΑΡΦ παρακαλεί τους πολίτες για περιορισμό της κατανάλωσης νερού στο ελάχιστο, κυρίως τη χρήση με λάστιχα ποτίσματος, ώστε να μην υπάρξει έλλειψη υδροδότησης λόγω της χαμηλής πίεσης του δικτύου. Γίνεται προσπάθεια από συνεργεία της ΔΕΗ για αποκατάσταση των βλαβών στα αντλιοστάσια.
 
Όσοι έχουν ανάγκη από πόσιμο νερό να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου στο τηλέφωνο. 2425350211.

Ολονύχτιος εφιάλτης στη Μαγνησία από πυροσβέστες και εθελοντές για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Βελεστίνο. Λίγο μετά τις 1:30 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Μελισσάτικα να εκκενώσουν την περιοχή προς το Βόλο. 

Στην συνέχεια στις 05:30 τα ξημερώματα με νέο μήνυμα της η Πολιτική Προστασία ζήτησε την εκκένωση των περιοχών Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια. Λίγο αργότερα, στις 5:46 εστάλη και νέο 112 για τις περιοχές Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλος.