ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το 2014 είναι εφικτό, με το πρόγραμμα της ΝΔ!  

Του Δημήτρη Κουτσιφέλη, Υποψήφιου Βουλευτή Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Το 2014 είναι εφικτό, με το πρόγραμμα της ΝΔ!   

 

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 στις 8 Ιούνη, δήλωσε πως "για τους συμβασιούχους θα ισχύσει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα που δεν επιτρέπει τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσλάβει κομματικά ρουσφέτια και περιμένει όλους αυτούς να τους μονιμοποιήσουμε αυτό δεν θα γίνει".

Πέραν του ψεύδους των ρουσφετιών καθώς κάθε πρόσληψη συμβασιούχου γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, πρόκειται για μια ωμή δήλωση απόλυσης 200.000 εργαζόμενων, που δουλεύουν με δίμηνες, πεντάμηνες ή και οχτάμηνες συμβάσεις στα Νοσοκομεία, στους Δήμους (καθαριότητα, σχολικοί φύλακες), στην εκπαίδευση (αναπληρωτές εκπαιδευτικοί), στα ασφαλιστικά ταμεία, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Με το καλημέρα της ΝΔ, λοιπόν 200.000 άνθρωποι, θα βρεθούν στο δρόμο, εκτινάσσοντας την ανεργία στο 22%, 200.000 οικογένειες θα μείνουν χωρίς εισόδημα, χωρίς αγοραστική δύναμη και θα αρχίσει ο εκ νέου ο φαύλος κύκλος, του κλεισίματος των καταστημάτων χάρη στη μείωση της πελατείας, τα νέα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και πάει λέγοντας.

Είναι φανερό, ότι η πολιτική του κόμματος της ΝΔ, αποσκοπεί σε μια επανάληψη των φαινόμενων της 5ετίας 2010 – 2014, με αποκλειστικό στόχο την βίαιη αναδιανομή του εισοδήματος σε βάρος των πολλών που δεν έχουν, υπέρ των λίγων που ποτέ δεν σταμάτησαν να κερδοσκοπούν.

Το παραπάνω συμπέρασμα, δεν είναι αυθαίρετο και ούτε στηρίζεται μόνο στο παράδειγμα της μοίρας των συμβασιούχων. Επιβεβαιωτική του συμπεράσματος είναι η άποψη της ΝΔ, για τις δυο κλίμακες του ΦΠΑ (11% & 22%). Με την επιβολή τους αυτόματα το ρεύμα, το αέριο και τα φάρμακα θα αυξηθούν κατά 5% και θα επιβαρύνουν την τσέπη του συνόλου των πολιτών. Όμως αυτή είναι η μία πλευρά του λόφου, η άλλη που είναι σκοτεινότερη είναι ότι τα εκατομμύρια αυτού του ΦΠΑ, που εισπράττεται σίγουρα (καθώς για αυτά τα αγαθά κόβεται πάντα απόδειξη), θα αφαιρούνται από την τσέπη των εργαζόμενων, των αγροτών, των φοιτητών, των λαϊκών νοικοκυριών, των πολλών που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. Που θα πηγαίνουν? Θα εξυπηρετήσουν την φοροελάφρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων!!!, όπως με σαφήνεια έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη, ο κ. Μητσοτάκης.

Επιβεβαιωτική του συμπεράσματος, είναι και η άποψη της ΝΔ, για την φορολόγηση με 9%, μέχρι τις 10.000 ευρώ. Η μετάφραση της πρότασης αυτής είναι ότι καταργείται το αφορολόγητο και θα ενδυθεί το φόρεμα της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης. Τι σημαίνει αυτό? Ότι μια οικογένεια με 5.000 ευρώ εισόδημα, που σήμερα χάρις στον τελευταίο νόμο της κυβέρνησης δεν πληρώνει φόρο, αιφνιδίως θα πληρώνει 450 ευρώ! Η πίεση στους μη έχοντες από την ΝΔ, ώστε να διανείμει χρήμα στους λίγους είναι σχεδόν εκδικητική.

Τα παραπάνω, αν συνδυαστούν με την άποψη της ΝΔ, όπως εκφράστηκε από τον κ. Μητσοτάκη στους Δελφούς, ότι θα καταργηθούν τα επιδόματα, ώστε να βρεθούν λεφτά για την ανάπτυξη, οδηγούν με ταχύτητα σε ένα ζοφερό αύριο, με την έκρηξη της φτώχειας.

Ο κατάλογος των συμφορών που επιφυλάσσει για τα λαϊκά στρώματα και τους μικρομεσαίους μια κυβέρνηση της ΝΔ, είναι μακρύς. Η πολιτική της ΝΔ, οδηγεί στον καιρό των μνημονίων, στην τραγική επανάληψη της κοινωνικής ασφυξίας, της φτώχειας σε όλα τα επίπεδα, στον κοινωνικό αποκλεισμό μεγάλων κομματιών της κοινωνίας.

Όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την διακυβέρνηση της χώρας, το ποσοστό του πληθυσμού, που κινδύνευε από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχονταν στο 36%. Εκεί είχε οδηγήσει το success story των Σαμαρά – Βενιζέλου. Στο τέλος του 2018, το ποσοστό αυτό είχε μειωθεί στο 31%. Ουσιαστική αιτία της μείωσης, είναι τα κοινωνικά επιδόματα (τα στοιχεία είναι της ΕΛΣΤΑΤ). Μπορεί εύκολα να σκεφτεί κανείς, το ζοφερό 2014, εκεί όπου θα μας γυρίσει η ΝΔ απλά και μόνο με το κόψιμο των επιδομάτων.

Οι εκλογές της 7ης Ιούλη, είναι κρίσιμες για την κοινωνία. Για το αν, η πόρτα που άνοιξε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ανοιχτή και η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο να συνεχίσει να συνοδεύει την καθημερινότητά μας.

Σε αυτές τις εκλογές, το δίλημμα είναι ένα. Αν θα γυρίσουμε πίσω ή αν θα συνεχίσουμε μπροστά. Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για τη ζωή μας. ΣΥΡΙΖΑ!