ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριαντόπουλος: "Ολα έγιναν σύμφωνα με το σχέδιο" - Μπέος: "Με άριστα το 10 παίρνουμε 18"

Τριαντόπουλος: "Ολα έγιναν σύμφωνα με το σχέδιο" - Μπέος: "Με άριστα το 10 παίρνουμε 18"

"Μέσα στον Αύγουστο θα δοθεί ένα 20% έναντι των αποζημιώσεων στους πολίτες και στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις φωτιές. Δυστυχώς η κλιματική κρίση θα ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη και θα υπάρχουν συχνά φυσικές καταστροφές που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν", σημείωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλος.

Για "κριτική από τον καναπέ", έκανε λόγο ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος που μίλησε θετικά για τον Απόστολο Ριζόπουλο της ΛΑΣ και τα "παιδιά με τις κουκούλες" που βρέθηκαν στο μέτωπο της φωτιάς, τονίζοντας πως υπάρχουν "τεράστιες παθογένειες και προβλήματα σε όλη την Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπισθούν".

Από την ΕΡΤ

"Σε αγαστή συνεργασία όλοι οι φορείς του Νομού υλοποίησαν το σχέδιο για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς των προηγούμενων ημερών", τονίστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τόσο από τον Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, όσο και από το δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, σε συνέντευξη που δόθηκε στο δημαρχείο της πόλης. Επιπλεόν ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία της αυτοψίας και μέσα στον Αύγουστο θα δοθεί ένα 20% έναντι των αποζημιώσεων στους πολίτες και στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις φωτιές, ενώ ζητήθηκε από το δήμο Βόλου να διαθέσει άμεσα 100.000 ευρώ στους κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών.

Ο κ. Τριαντόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε ότι κλιμάκια ελέγχων είναι εδώ και μέρες στην περιοχή και οι αυτοψίες ολοκληρώνονται σήμερα και θα προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία των αποζημιώσεων. Ήδη έχουν ενημερωθεί όλοι για το πως θα κάνουν τις αιτήσεις τους και για λάβουν αποζημιώσεις, είτε πρόκειται για πολίτες ή για επιχειρήσεις. Κυρίως όμως τόνισε για κτηνοτροφικές μονάδες και όχι για κατοικίες, αλλά και για επιχειρήσεις όπως ο Συνεταιρισμός Ν.Αγχιάλου. 

Τόνισε ότι διερευνώνται οι όποιες ευθύνες για το γεγονός ότι η φωτιά έφθασε στις αποθήκες με το πολεμικό υλικό και προκλήθηκαν οι εκρήξεις και ότι για το κράτος είναι καλύτερα να πληρώνει για πρόληψη και όχι να έρχεται να δίνει αποζημιώσεις. «Δώσαμε χρήματα στους δήμους για πυροπροστασία και επισημαίνω ότι σε δύο ημέρες ελέγχθηκε ένα τεράστιο μέτωπο πυρκαγιάς. Το μόνο που δεν αποζημιώνεται και δεν αποτιμάται είναι ζωές των δύο συνανθρώπων μας που κάηκαν». Κατά τα άλλα ερωτηθείς για το πως λειτούργησε το σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιου είδους πυρκαγιών και αν είναι ικανοποιημένος, επισήμανε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το σχέδιο και οτι δυστυχώς η κλιματική κρίση θα ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη και θα υπάρχουν συχνά φυσικές καταστροφές που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αχ. Μπέος: Ως δημοτική αρχή με άριστα το 10 παίρνουμε 18

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, επισήμανε ότι ο ίδιος αυτό το διάστημα λειτούργησε ως άνθρωπος και βοήθησε συνανθρώπους του να εκκενώσουν τη Ν. Αγχίαλο ενώ ως δημοτική αρχή οργάνωσε τη φιλοξενία όσων εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. «Ως δημοτική αρχή έδωσα εντολή να ετοιμαστέι το Εκθεσιακό Κέντρο να φιλοξενήσει αυτούς που άφησαν το σπίτι τους.

Λειτουργήσαμε με υπευθυνότητα. Φιλοξενήσαμε 2.500 συμπολίτες . 450 σε ξενοδοχεία και 850 στο εκθεσιακό όλη τη νύχτα. Μέχρι παιδικό σταθμό στήσαμε για να παίξουν τα παιδιάκια».

Άσκησε κριτική σε όσους του «κάνουν κριτική από τον καναπέ», όπως είπε και εξήρε τον εθελοντισμό αλλά και τη συμβολή νέων που «ενώ σε άλλες περιπτώσεις με κουκούλες προκαλούν επεισόδια, αυτή τη φορά ήταν στο πεδίο και προσπαθούσαν να βοηθήσουν». Επιπλέον μίλησε θετικά για τον Απόστολο. Ριζόπουλο της ΛΑΣ που πήγε επι τόπου ενώ οι άλλοι «πενήντα…. Κάνουν κριτική και like ο ένας στον άλλον. Σε δύο μήνες θα σας κρίνει ο κόσμος», είπε. Εκτίμησε ότι η δημοτική αρχή με άριστα το 10 πήρε για τη δράση της 18.

Μίλησε με σκληρούς χαρακτηρισμούς για επικεφαλής άλλων ψηφοδελτίων και τέλος διευκρίνισε ότι ο δήμος έκανε διάνοιξη δρόμου για να διευκολύνει επιχειρήσεις που έχουν πάρει άδειες και λειτουργούν σε εκτός σχεδίου περιοχή στο Σέσκλο και τώρα διαμαρτύρονταν γιατί δεν είχαν νερό. «Στο Σέσκλο για να εξυπηρετήσουμε βιομηχανίες εκτός σχεδίου τους κάναμε δρόμο,αλλά δεν δώσαμε εμείς άδεια λειτουργίας. Αν είχαν νερό ήταν δικό τους θέμα και όχι δικό μας. Τεράστιες παθογένειες και προβλήματα σε όλη την Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπισθούν».