ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοντά στους πληγέντες από τις φωτιές το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Κοντά στους πληγέντες από τις φωτιές το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία υποβολής δηλώσεων από τους πυρόπληκτους της Μαγνησίας ώστε να ξεκινήσει η άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία στήριξης επαγγελματιών της Ν. Αγχιάλου που υπέστησαν ζημιές στις τζαμαρίες των επιχειρήσεών τους λόγω του ωστικού κύματος, καλεί όσους επαγγελματίες έχουν πληγεί να μεταβούν στο δημοτικό κατάστημα της Ν. Αγχιάλου και στον κ. Δροσόπουλο για να κάνουν τη

Τον συντονισμό της όλης διαδικασίας έχει αναλάβει η Γενική Διεύθυνση αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών ώστε να ξεκινήσει η άμεση αποκατάσταση των ζημιών.  

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, μέσα στο Σαββατοκύριακο το Επιμελητήριο Μαγνησίας βρέθηκε κοντά στους πληγέντες επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της Ν. Αγχιάλου, ενώ ακολούθησε συνάντηση στο δημοτικό κατάστημα της περιοχής με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ανδρέα Ζέρβα και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ κ. Γιώργο Τόρη, ώστε να γίνει εκείνη η προεργασία για την γρήγορη ολοκλήρωση των αυτοψιών που γίνονται τις τελευταίες ημέρες από τα κλιμάκια, αλλά και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Βασίλη Ζαχείλα και τον ειδικό συνεργάτη Φανούριο Παναγόπουλο επισκέφθηκαν τοπικές επιχειρήσεις της Νέας Αγχιάλου (παιδότοπο, super market, εργοστάσιο μεταλλικών κατασκευών, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, κ.α.) όπου άκουσαν με προσοχή τους επαγγελματίες για το μέγεθος της καταστροφής και ταυτόχρονα ενημέρωσαν τα μέλη τους για την διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών και τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων.

Αμέσως μετά, το κλιμάκιο του Επιμελητηρίου βρέθηκε στον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό «Η Δήμητρα» που μετά από 105 χρόνια συνεχούς λειτουργίας βρέθηκε στο επίκεντρο των εκρήξεων που σημειώθηκαν στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 ΠΜ, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες καταστροφές, συνέπεια του ωστικού κύματος και όχι της πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή. Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Κίτσιος εξέφρασε την αγωνία του για την περίοδο τρύγου που έρχεται, καθώς «Η Δήμητρα» θα είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ανταπεξέρθει μετά το χτύπημα της καταστροφής και έτσι πολλοί αγρότες θα βρεθούν «στον αέρα». Παρόλα αυτά εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι «Η Δήμητρα» θα ξανασταθεί στα πόδια της, καθώς αποτελεί βασικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας.

Το εργοστάσιο αλουμινίων του κ. Κωνσταντίνου Χαλίλη στο 2ο χλμ. Αγχιάλου-Μικροθηβών ταρακουνήθηκε συθέμελα από τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών, με τον κ. Χαλίλη να ζητά την συνδρομή της Πολιτείας, ώστε να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει την επιχείρησή του.

Την ίδια ώρα, την απόλυτη καταστροφή βιώνει και ο κ. Σπύρος Γιαννίκος, καθώς η επιχείρηση βιοβλιοδεσίας που είχε στην περιοχή του Σέσκλου κάηκε ολοσχερώς. Ακούγοντας προσεκτικά τον κ. Γιαννίκο, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει όλες εκείνες τις προσπάθειες, ώστε να ληφθούν μέτρα στήριξης άμεσα, τόσο από το Υπουργείο, όσο και από το Επιμελητήριο για να μπορέσει η συγκεκριμένη επιχείρηση να ξαναζωντανέψει.

Τέλος, ο κ. Μπασδάνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, όπου και του ζητήθηκε να «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις τοπικές επιχειρήσεις.