ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τις αποζημιώσεις το αστικό κράτος τις αντιμετωπίζει όπως ακριβώς και την προστασία, δηλαδή ως κόστος

Στις πυρόπληκτες περιοχές του Βελεστίνου και του Αερινού πραγματοποίησαν περιοδεία μέλη του ΚΚΕ Μαγνησίας
Τις αποζημιώσεις το αστικό κράτος τις αντιμετωπίζει όπως ακριβώς και την προστασία, δηλαδή ως κόστος

Κάλεσμα στο λαό των πυρόπληκτων περιοχών της Μαγνησίας να μην αναμένουν με σταυρωμένα χέρια, αλλά να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν άμεσες αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών και ουσιαστικά μέτρα πυροπροστασίας απευθύνουν οι οργανώσεις του ΚΚΕ στη Μαγνησία, με εξορμήσεις και συσκέψεις που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες στις πυρόπληκτες περιοχές.

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση στο Βελεστίνο, όπου μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση της ΤΕ Μαγνησίας.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, Βασίλη Μεταξά  πραγματοποίησε σύσκεψη με κατοίκους και κτηνοτρόφους στο Αερινό.

Οι κάτοικοι για ακόμη μία φορά εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη γύμνια των μηχανισμών του αστικού κράτους, που δεν κατάφεραν να προστατέψουν τη ζωή και τη περιουσία του λαού, ενώ εξέφρασαν επίσης και την ανησυχία τους για την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων.

«Τις αποζημιώσεις το αστικό κράτος τις αντιμετωπίζει όπως ακριβώς και την προστασία, δηλαδή ως κόστος» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Β. Μεταξάς, «αυτό το κράτος έχουμε απέναντί μας, και πρέπει ο λαός της περιοχής να οργανώσει τις διεκδικήσεις του». Ο ίδιος όπως είπε χαρακτηριστικά, με βάση και την πείρα που υπάρχει και από άλλες περιοχές της χώρας που έχουν χτυπηθεί από πυρκαγιές, σεισμούς κ.λπ. και ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις, θα χρειαστεί να δοθεί μάχη για την καταβολή τους. Παράλληλα, σημείωσε την ανάγκη οι διεκδικήσεις να συμπεριλάβουν και μέτρα για την ουσιαστική προστασία και πρόληψη από τις πυρκαγιές, καθώς το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα, ενώ παράλληλα «τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως κόστος θα συνεχίσουν να συσσωρεύονται όσο ο λαός δεν την αλλάζει με τους αγώνες του».