ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στηρίζει τον Δημήτρη Κουρέτα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ΣΥΡΙΖΑ

Την στήριξη στην υποψηφιότητά του είχε εκφράσει επίσημα και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής
Στηρίζει τον Δημήτρη Κουρέτα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κουρέτας είναι καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας και διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 1990 έως το 1992 εργάστηκε ως Ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης (ΗΠΑ). Έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας στην ΕΕ στην τεχνολογική πλατφόρμα «Foodforlife» τις περιόδους 2007 – 2013 και 2014 – 2020.

Η δουλειά του στην καινοτομία των τροφίμων έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Το 2013 – 2014 ήταν αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το 2018 μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Κομισιόν για χημικές και διατροφικές κρίσεις (risk assessment of chemical threats). Από τον Ιανουάριο του 2019 είναι μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών.

Επιπλέον, είναι πρόεδρος της Ελληνικής Τοξικολογικής Εταιρείας και συμμετέχει ως εμπειρογνώμων σε επιτροπές του Υπουργείου Υγείας. Το 2019 συμμετείχε με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» στις περιφερειακές εκλογές ενώ το 2006 ήταν υποψήφιος νομάρχης Λάρισας με την στήριξη τότε του Συνασπισμού.

Πηγή: kathimerini.gr