ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοντά στους πυρόπληκτους ο Ερυθρός Σταυρός

Κοντά στους πυρόπληκτους ο Ερυθρός Σταυρός

Σημαντικό ρόλο τις ημέρες που είχαν ξεσπάσει ο φωτιές στη Μαγνησία αποτέλεσε η συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακό Τμήμα Βόλου. Μέλη του βοήθησαν σημαντικά στην εκκένωση περιοχών, αλλά και στην παροχή πρώτων βοηθειών. Επίσης συνέδραμαν με τη συγκέντρωση νερών και υγειονομικού υλικού για τους πυροσβέστες και όσους επιχειρούσαν στα πύρινα μέτωπα.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 26 Ιουλίου μία ομάδα εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μετέβη στο Βελεστίνο όπου πρόσφερε νερά για τους πυροσβέστες, αλλά και για τον κόσμο που βρισκόταν στην περιοχή και βοηθούσε.

Η ομάδα στη συνέχεια μετέβη στο Σέσκλο όπου παρέμεινε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Έφτασαν κοντά στο πεδίο της φωτιάς όπου πυροσβέστες χρειάζονταν νερό και κολλύρια για τα μάτια.

Την Πέμπτη, ομάδα εθελοντών βρισκόταν στη Νέα Αγχίαλο, όπου βοήθησε στην εκκένωση της περιοχής και στην επιβίβαση των ανθρώπων στα λεωφορεία, καθώς έπρεπε να απομακρυνθούν από την εστία τους. Η ομάδα παρείχε επίσης πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις πολιτών που δεν αισθάνονταν καλά λόγω του καπνού.

Κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκε και στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, όπου συνέδραμε στη μεταφορά των νερών των τροφίμων, στην παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και στην εμψύχωση των πολιτών που είχαν βρεθεί εκεί για να διανυκτερεύσουν.

Και την επόμενη ημέρα, την Παρασκευή, κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκε πάλι στο Εκθεσιακό Κέντρο όπου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι πολίτες πλέον μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σημειώνεται ότι το περιφερειακό τμήμα Βόλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι πάντοτε προετοιμασμένο για έκτακτες ανάγκες.

«Έχουμε τη στήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιου Αυγερινού που μας παρέχει πάντα ό,τι χρειαστούμε και του πρόεδρου του περιφερειακού τμήματος Βόλου Δημήτρη Κουτρούμα. Αμέσως αγοράστηκαν νερά και άλλα είδη ενώ υπήρχε υγειονομικό υλικό, όπως υπάρχει πάντα στο τμήμα» σημείωσε η Γιαλαμά Κλητεία, νοσηλεύτρια εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Όπως τόνισε, «στις έκτακτες ανάγκες πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι μας».

πηγή - Θεσσαλία